Pizza s lilkem a ementálem
50 min.
Ingredience
- Náplň
- 4lžíceProtlak rajčatový
- 1kusCibule červená
- 1kusLilek
- 6kusůRajčata
- 1lžíceOlej olivový
- 1lžičkaOregano sušené
- 150gramůSýr Ementál (Primátor)
- 1kusPažitka
- 100gramůOlivy černé
- Základní těsto na pizzu [20279]
- 12gramůCukr krupice
- 15gramůDroždí
- 1mililitrOlej olivový
- 1špetkaSůl
- 215mililitrůVoda pitná
- 650gramůMouka pšeničná hladká
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
851 kcal
Bílkoviny
33 g
Tuky
19 g
Sacharidy
142 g
Vláknina
6 g
Cukr
8 g
Postup přípravy
- 1Základní těsto na pizzu [20279]:
- 2Z cukru, droždí a 90 ml vlažné vody necháme vzejít kvásek.
- 3Mouku smícháme se solí, zbylou vlažnou vodou, olejem, kváskem a vypracujeme v hladké těsto, které se nelepí.
- 4Velkou mísu vytřeme olivovým olejem a těsto v ní vyválíme, poté necháme přikryté utěrkou kynout cca 1,5 hodiny.
- 5Vykynuté těsto rozdělíme na dva díly, každý z nich vyválíme na kolo o průměru cca 30 cm. Okraje necháme mírně zvednuté.
- 6Korpus potřeme olivovým olejem a rajčatovým protlakem.
- 7Lilek omyjeme a nakrájíme na plátky. Na korpus klademe postupně cibuli nakrájenou na kolečka, plátky lilku, rajčata nakrájená na kolečka a vše posypeme oreganem.
- 8Navrch rozložíme olivy a nastrouhaný ementál.
- 9Troubu předehřejeme na 200 stupňů Celsia a pizzu pečeme 35 minut.
- 10Před podáváním posypeme najemno nasekanou pažitkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.