Pizza s paprikami, olivami a ančovičkami

60 min.
Itálie

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
435 kcal
Bílkoviny
21 g
Tuky
15 g
Sacharidy
55 g
Vláknina
5 g
Cukr
7 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    V menší nádobě rozetřeme droždí s cukrem, přidáme vlažnou vodu a necháme vzejít. Ve větší míse smícháme mouku a sůl, do středu uděláme důlek kam přilijeme olej i kvásek. Zpracujeme na tuhé těsto. Vyklopíme na pomoučněný vál, 10 minut hněteme, až je těsto pružné a hladké. Dáme do mísy, zakryjeme a necháme cca 30 minut na teplém místě kynout. Vykynulé těsto rozválíme do kruhu o průměru 25 cm.
  • 2
    V pánvi rozpálíme olej, přidáme na jemno nakrájenou cibuli, utřený česnek a smažíme, až cibule změkne, ale nezhnědne. Přidáme sterilovaná rajčata i se šťávou, rajský protlak, bylinky, cukr, sůl a pepř. Omáčku přivedeme k varu, vaříme bez pokličky, aby se tekutina odpařovala. Mícháme, aby se omáčka nepřichytila. Když je dost hustá a hladká, necháme ji zchladit.
  • 3
    Natřeme na těsto, posypeme polovinou strouhaného sýra, poté ozdobíme ostatními surovinami. Posypeme zbytkem sýra a 15 - 20 minut pečeme v troubě při 200°C, dokud se sýr nerozpustí. Pizza je hotová, když má hnědé okraje.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.