Pizza s parmskou šunkou a ementálem
70 min.
Ingredience
- Náplň
- 4kusyRajčata
- 1kusCibule červená
- 100gramůŠunka parmská
- 200gramůSýr Ementál (Primátor)
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1lžičkaOregano sušené
- 1lžíceMouka kukuřičná
- Rajčatová omáčka
- Základní těsto na pizzu [20279]
- 12gramůCukr krupice
- 15gramůDroždí
- 35mililitrůOlej olivový
- 1špetkaSůl
- 215mililitrůVoda pitná
- 650gramůMouka pšeničná hladká T 650
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1453 kcal
Bílkoviny
38 g
Tuky
84 g
Sacharidy
140 g
Vláknina
10 g
Cukr
8 g
Postup přípravy
- 1Základní těsto na pizzu [20279]:
- 2Z cukru, droždí a 90 ml vlažné vody necháme vzejít kvásek.
- 3Mouku smícháme se solí, zbylou vlažnou vodou, olejem, kváskem a vypracujeme v hladké těsto, které se nelepí. Velkou mísu vytřeme olivovým olejem a těsto v ní vyválíme, poté necháme přikryté utěrkou kynout cca 1,5 hodiny. Vykynuté těsto rozdělíme na 2 díly, každý z nich vyválíme na kolo o průměru cca 30 cm. Okraje necháme mírně zvednuté. Takto připravené těsto zdobíme dle receptur, pečeme na olejem vymazaném plechu, podsypané kukuřičnou moukou.
- 4Na pánvi rozpálíme olivový olej a osmahneme na něm na kostičky nakrájenou cibuli, poté přidáme na kostičky nakrájená rajčata, bobkový list, tymián, tabasco a česnek. Když se tekutina z rajčat skoro odpaří, odstraníme bobkový list, snítku tymiánu, směs necháme vychladnout, a poté rozmixujeme na hladkou omáčku.
- 5Plech vymažeme a z těsta na pizzu utvoříme kulatý korpus, který potřeme připravenou rajčatovou omáčkou. Na rajčatovou omáčku klademe na kolečka nakrájenou cibuli a plátky parmské šunky. Na závěr na pizzu rozložíme plátky ementálu, osolíme, opepříme a posypeme oreganem.
- 6Pečeme v troubě předehřáté na 200°C asi 15 minut.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.