Pizza s parmskou šunkou a ementálem

70 min.
Itálie

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
1453 kcal
Bílkoviny
38 g
Tuky
84 g
Sacharidy
140 g
Vláknina
10 g
Cukr
8 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Základní těsto na pizzu [20279]:
  • 2
    Z cukru, droždí a 90 ml vlažné vody necháme vzejít kvásek.
  • 3
    Mouku smícháme se solí, zbylou vlažnou vodou, olejem, kváskem a vypracujeme v hladké těsto, které se nelepí. Velkou mísu vytřeme olivovým olejem a těsto v ní vyválíme, poté necháme přikryté utěrkou kynout cca 1,5 hodiny. Vykynuté těsto rozdělíme na 2 díly, každý z nich vyválíme na kolo o průměru cca 30 cm. Okraje necháme mírně zvednuté. Takto připravené těsto zdobíme dle receptur, pečeme na olejem vymazaném plechu, podsypané kukuřičnou moukou.
  • 4
    Na pánvi rozpálíme olivový olej a osmahneme na něm na kostičky nakrájenou cibuli, poté přidáme na kostičky nakrájená rajčata, bobkový list, tymián, tabasco a česnek. Když se tekutina z rajčat skoro odpaří, odstraníme bobkový list, snítku tymiánu, směs necháme vychladnout, a poté rozmixujeme na hladkou omáčku.
  • 5
    Plech vymažeme a z těsta na pizzu utvoříme kulatý korpus, který potřeme připravenou rajčatovou omáčkou. Na rajčatovou omáčku klademe na kolečka nakrájenou cibuli a plátky parmské šunky. Na závěr na pizzu rozložíme plátky ementálu, osolíme, opepříme a posypeme oreganem.
  • 6
    Pečeme v troubě předehřáté na 200°C asi 15 minut.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.