Pizza s pečeným masem a tymiánem
60 min.
Ingredience
- Náplň
- 5gramůFenykl obecný
- 6gramůSůl
- 2gramyPepř černý mletý
- 680gramůSýr Taleggio
- 10gramůTymián čerstvý
- 160gramůRoketa
- 30mililitrůCitronová šťáva
- 400gramůVepřové maso pečené
- 20mililitrůOlej olivový extra panenský
- Rajčatová omáčka na pizzu
- 1stroužekČesnek
- 10gramůBazalka
- 2gramyPepř černý mletý
- 400gramůRajčata loupaná (konzervovaná)
- 20mililitrůOlej olivový extra panenský
- 20gramůSůl mořská
- Těsto na pizzu semolinové
- 800gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 20gramůCukr krupice
- 14gramůDroždí sušené
- 200gramůMouka pšeničná - Semolina
- 20gramůSůl mořská
- 650mililitrůVoda pitná
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1047 kcal
Bílkoviny
40 g
Tuky
55 g
Sacharidy
100 g
Vláknina
6 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Do vlažné vody nasypeme droždí, cukr, promícháme a necháme chvilku stát. Do mísy nasypeme obě mouky, promícháme se solí, přilijeme vodu s droždím a cukrem a vypracujeme těsto. Těsto hněteme asi 10 minut, aby bylo hladké a pružné. Těsto poprášíme trochou mouky, zakryjeme fólií a necháme asi 15 minut odležet. Těsto rozdělíme na osm dílů, z nich uválíme koule, které vyválíme do tenka.
- 2Česnek oloupeme, nakrájíme na tenké plátky, lístky bazalky trochu posekáme. V rendlíku rozehřejeme olej, přisypeme česnek a osmažíme dorůžova. Přidáme polovinu bazalky, rajčata i s nálevem, sůl, pepř a vaříme zvolna 20 minut. Rajčata by měla být rozvařená na kaši a omáčka by měla zhoustnout. Přimícháme zbytek bazalky a odstavíme.
- 3Pečené maso vidličkou trochu rozmělníme, podle chuti osolíme, opepříme, posypeme drceným fenyklem a pokapeme olejem. Těsto potřeme rajčatovou omáčkou, rovnoměrně naneseme pečené maso, kousky sýru, lístky tymiánu, pokapeme olivovým olejem, posypeme solí, mletým pepřem a upečeme.
- 4Pizzu nařežeme na trojúhelníky, upravíme na servírovací talíř, listy rokety trochu natrháme, pokapeme citronovou šťávou a pizzu ozdobíme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.