Pizza s pečeným masem a tymiánem

60 min.
Itálie

Ingredience

Počet porcí:
8

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
1047 kcal
Bílkoviny
40 g
Tuky
55 g
Sacharidy
100 g
Vláknina
6 g
Cukr
4 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Do vlažné vody nasypeme droždí, cukr, promícháme a necháme chvilku stát. Do mísy nasypeme obě mouky, promícháme se solí, přilijeme vodu s droždím a cukrem a vypracujeme těsto. Těsto hněteme asi 10 minut, aby bylo hladké a pružné. Těsto poprášíme trochou mouky, zakryjeme fólií a necháme asi 15 minut odležet. Těsto rozdělíme na osm dílů, z nich uválíme koule, které vyválíme do tenka.
  • 2
    Česnek oloupeme, nakrájíme na tenké plátky, lístky bazalky trochu posekáme. V rendlíku rozehřejeme olej, přisypeme česnek a osmažíme dorůžova. Přidáme polovinu bazalky, rajčata i s nálevem, sůl, pepř a vaříme zvolna 20 minut. Rajčata by měla být rozvařená na kaši a omáčka by měla zhoustnout. Přimícháme zbytek bazalky a odstavíme.
  • 3
    Pečené maso vidličkou trochu rozmělníme, podle chuti osolíme, opepříme, posypeme drceným fenyklem a pokapeme olejem. Těsto potřeme rajčatovou omáčkou, rovnoměrně naneseme pečené maso, kousky sýru, lístky tymiánu, pokapeme olivovým olejem, posypeme solí, mletým pepřem a upečeme.
  • 4
    Pizzu nařežeme na trojúhelníky, upravíme na servírovací talíř, listy rokety trochu natrháme, pokapeme citronovou šťávou a pizzu ozdobíme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.