Pizza s rajčatovo-česnekovým pyré, ančovičkami a černými olivami
40 min.
Ingredience
- Kvásek
- 100mililitrůVoda pitná
- 14gramůDroždí
- 1,5špetkyMouka pšeničná hladká T 650
- 0,5lžičkaCukr krupice
- Na pomoučení
- 1,5lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- Na potření plechu
- Ostatní ingredience
- 15kusůAnčovičky konzervované
- 1,5lžíceOregano sušené
- 1,5stroužkyČesnek
- 20kusůOlivy černé
- Pyré
- 2lžíceOlej olivový extra panenský
- 400gramůRajčatové pyré Valfrutta
- 1,5stroužkyČesnek
- 1lžičkaCukr třtinový
- 0,5lžičkaSůl
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
- Těsto na pizzu
- 100mililitrůVoda pitná
- 1,5gramyMouka pšeničná hladká T 650
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1178 kcal
Bílkoviny
56 g
Tuky
90 g
Sacharidy
49 g
Vláknina
22 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Připravíme těsto na pizzu: do hrnečku si nalejeme vlažnou vodu, rozdrobíme do ní čerstvé kvasnice, 2 špetky mouky, 1/2 lžičky cukru a necháme vzejít kvásek. Do mísy nasypeme hladkou mouku, promícháme ji s 1/2 lžičkou soli. Do mouky uděláme důlek, nalejeme do něj kvásek, promícháme s moukou, postupně budeme přilévat vlažnou vodu a vařečkou vymícháme hladké těsto. Těsto na pomoučeném válu znovu propracujeme rukama, až bude hladké, pružné. Vložíme ho do mísy, kterou jsme si vytřeli olejem, těsto trošku poprášíme moukou, zakryjeme ho a necháme 25 minut kynout.
- 2Mezitím si předehřejeme troubu na 220°C. Připravíme pyré na potření těsta: do misky dáme rajčatové pyré, utřený česnek, sůl, cukr, olej a čerstvě pomletý černý pepř. Směs dobře promícháme. 2 plechy na pečení si vytřeme olejem.
- 3Filety ančoviček nakládaných v oleji necháme okapat, případně je osušíme. Nakládané černé olivy scedíme ze slaného nálevu, pokud mají pecku - vypeckujeme je. Těsto na pomoučeném válu rozdělíme na 3 díly. Z každého dílu těsta si vytvarujeme bochánek, každý zlehka trošku rozválíme a pak rukama dotvoříme placku o průměru přibližně 25-30cm. Těsto vytlačujeme od středu ke kraji. Poté opatrně položíme pizzy na plechy a podle potřeby je "povytáhneme" Na jeden plech by se měly vejít 2 pizzy. Potřeme celý povrch každé pizzy připraveným pyré, poklademe na ně ančovičky, olivy a posypeme oreganem. Pečeme dozlatova přibližně 20 minut.
- 4Mezitím si pokrájíme na tenké plátky stroužek česneku a přibližně 5 minut před dopečením plátky česneku poklademe na pizzy. Upečenou pizzu servírujeme horkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.