Pizza s rajčatovo-česnekovým pyré, ančovičkami a černými olivami

40 min.
Itálie

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
1178 kcal
Bílkoviny
56 g
Tuky
90 g
Sacharidy
49 g
Vláknina
22 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Připravíme těsto na pizzu: do hrnečku si nalejeme vlažnou vodu, rozdrobíme do ní čerstvé kvasnice, 2 špetky mouky, 1/2 lžičky cukru a necháme vzejít kvásek. Do mísy nasypeme hladkou mouku, promícháme ji s 1/2 lžičkou soli. Do mouky uděláme důlek, nalejeme do něj kvásek, promícháme s moukou, postupně budeme přilévat vlažnou vodu a vařečkou vymícháme hladké těsto. Těsto na pomoučeném válu znovu propracujeme rukama, až bude hladké, pružné. Vložíme ho do mísy, kterou jsme si vytřeli olejem, těsto trošku poprášíme moukou, zakryjeme ho a necháme 25 minut kynout.
  • 2
    Mezitím si předehřejeme troubu na 220°C. Připravíme pyré na potření těsta: do misky dáme rajčatové pyré, utřený česnek, sůl, cukr, olej a čerstvě pomletý černý pepř. Směs dobře promícháme. 2 plechy na pečení si vytřeme olejem.
  • 3
    Filety ančoviček nakládaných v oleji necháme okapat, případně je osušíme. Nakládané černé olivy scedíme ze slaného nálevu, pokud mají pecku - vypeckujeme je. Těsto na pomoučeném válu rozdělíme na 3 díly. Z každého dílu těsta si vytvarujeme bochánek, každý zlehka trošku rozválíme a pak rukama dotvoříme placku o průměru přibližně 25-30cm. Těsto vytlačujeme od středu ke kraji. Poté opatrně položíme pizzy na plechy a podle potřeby je "povytáhneme" Na jeden plech by se měly vejít 2 pizzy. Potřeme celý povrch každé pizzy připraveným pyré, poklademe na ně ančovičky, olivy a posypeme oreganem. Pečeme dozlatova přibližně 20 minut.
  • 4
    Mezitím si pokrájíme na tenké plátky stroužek česneku a přibližně 5 minut před dopečením plátky česneku poklademe na pizzy. Upečenou pizzu servírujeme horkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.