Platýs se špenátem
35 min.
Ingredience
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
389 kcal
Bílkoviny
33 g
Tuky
26 g
Sacharidy
9 g
Vláknina
4 g
Cukr
688 mg
Postup přípravy
- 1Filety z platýse omyjeme a osušíme. Česnek oloupeme, jeden stroužek nakrájíme na plátky a jeden prolisujeme. 50 ml olivového oleje smícháme se solí a česnekem, směsí potřeme rybu a marinujeme asi 30 minut.
- 2Špenát omyjeme, mokré listy vložíme na 10 ml oleje a dusíme pod pokličkou asi 5 minut doměkka.
- 3Zbylý stroužek česneku nakrájíme na kostičky a osmahneme na zbylém oleji. Přidáme piniové oříšky a opražíme je dozlatova. Vmícháme mascarpone a přidáme špenát. Podle chuti osolíme a opepříme.
- 4Filety položíme na alobal potřený olejem a pod grilem v troubě opékáme asi 4 minuty po každé straně.
- 5Filety se špenátem upravíme na talíře a ozdobíme dílky citronu.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.