Platýs se špenátem

35 min.
Itálie

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
389 kcal
Bílkoviny
33 g
Tuky
26 g
Sacharidy
9 g
Vláknina
4 g
Cukr
688 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Filety z platýse omyjeme a osušíme. Česnek oloupeme, jeden stroužek nakrájíme na plátky a jeden prolisujeme. 50 ml olivového oleje smícháme se solí a česnekem, směsí potřeme rybu a marinujeme asi 30 minut.
  • 2
    Špenát omyjeme, mokré listy vložíme na 10 ml oleje a dusíme pod pokličkou asi 5 minut doměkka.
  • 3
    Zbylý stroužek česneku nakrájíme na kostičky a osmahneme na zbylém oleji. Přidáme piniové oříšky a opražíme je dozlatova. Vmícháme mascarpone a přidáme špenát. Podle chuti osolíme a opepříme.
  • 4
    Filety položíme na alobal potřený olejem a pod grilem v troubě opékáme asi 4 minuty po každé straně.
  • 5
    Filety se špenátem upravíme na talíře a ozdobíme dílky citronu.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.