Platýsové balíčky se zeleninou
70 min.
Ingredience
- 2kusyMrkev kořen
- 2kusyPórek
- 100gramůCibulka jarní
- 5stroužkůČesnek
- 10gramůRozmarýn čerstvý
- 10gramůTymián čerstvý
- 1kilogramPlatýz - filety
- 9gramůSůl
- 5gramůPepř černý mletý
- 20gramůKopr čerstvý
- 30mililitrůOlej olivový
- 100mililitrůVoda pitná
- 100mililitrůVíno bílé
- 500gramůBrambory
- 50gramůMáslo bylinkové
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
624 kcal
Bílkoviny
55 g
Tuky
19 g
Sacharidy
53 g
Vláknina
10 g
Cukr
8 g
Postup přípravy
- 1Mrkve, pórky a cibuli nakrájíme na šikmé plátky a vložíme do mísy. Promícháme s prolisovaným česnekem, rozmarýnem a tymiánem. Z pečícího papíru ustřihneme 8 čtverců 8x30 cm a na střed čtyř z nich rozložíme zeleninovou směs.
- 2Plátky ryby osolíme, opepříme, na každý dáme snítku kopru a svineme do závitku. Závitky po dvou položíme na rozloženou zeleninu, pokapeme olejem a posolíme. Naplněné čtverce papíru zakryjeme zbývajícími, okraje dovedně přehneme přes sebe, aby suroviny zůstaly utěsněné uvnitř. Před uzavřením z poslední strany nalijeme do balíčku víno a trochu vody. Vytvoříme pevné balíčky, můžeme i omotat nití. Balíčky rozložíme na plech a pečeme ve středně vyhřáté troubě 20 minut. Balíčky přemístíme na talíře a opatrně nastřihneme, aby si každý mohl rozbalit. Podáváme s novými bramborami politými bylinkovým máslem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.