Platýz s mandlemi a fazolemi
40 min.
Ingredience
- 70gramůMandle
- 6lžicOlej sezamový
- 800gramůPlatýz - filety
- 1,5lžičkySůl
- 1,5lžičkyPepř černý mletý
- 1lžičkaKmín drcený
- 200gramůFazole červené sterilované
- 1kusGrapefruity
- 1lžíceHořčice
- 3lžíceOmáčka sójová
- 200gramůBambusové výhonky konzervované
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
500 kcal
Bílkoviny
47 g
Tuky
22 g
Sacharidy
31 g
Vláknina
8 g
Cukr
13 g
Postup přípravy
- 1Plátky platýze omyjeme, osušíme, nakrájíme na kousky velikosti sousta. Dáme je do mísy, posypeme solí, pepřem, rozdrceným kmínem a promícháme se lžíci hořčice.
- 2Na malé pánvi si nasucho opražíme dozlatova mandle.
- 3Ve woku rozpálíme olej a kousky ryby krátce restujeme dozlatova z každé strany.
- 4Scezené konzervované červené fazole, bambusové výhonky a mandle přidáme k rybě, promícháme a 3-4 minuty vše opékáme. Dochutíme sójovou omáčkou.
- 5Kousky platýze s fazolí a mandlemi na talíři obložíme měsíčky oloupaného grapefruitu a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.