Platýz se sezamem a špenátem
30 min.
Ingredience
- 80gramůSezam - semena
- 800gramůŠpenát listový čerstvý
- 15gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 2stroužkyČesnek
- 600gramůPlatýz - filety
- 60gramůMáslo čerstvé
- 30mililitrůOlej olivový
- 400gramůRajčata
- 5gramůMuškátový oříšek
- 60gramůStrouhanka
- 80gramůŠalotka
- 2kusyVejce slepičí
- 5gramůPepř černý mletý
- 5gramůSůl
- 50mililitrůOlej stolní
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
726 kcal
Bílkoviny
45 g
Tuky
49 g
Sacharidy
32 g
Vláknina
9 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Filety podélně rozkrojíme, obalíme v mouce, v rozšlehaném vejci a ve směsi strouhanky a sezamových semínek.
- 2Špenát očistíme, odstraníme silnější stonky, listy nakrájíme na větší kusy.
- 3Na pánvi, v zahřátém olivovém oleji, osmahneme nadrobno nakrájenou šalotku i česnek, přidáme okapaný špenát a krátce pod poklicí podusíme, až špenát zavadne. Přidáme rozpůlená cherry rajčátka a nepřikryté ještě asi 5 minut dusíme, okořeníme solí, pepřem, čerstvě nastrouhaným muškátovým oříškem, promícháme a odstavíme. Filety dozlatova osmažíme ve směsi oleje a másla.
- 4Špenát s rajčátky rozdělíme na talíře a navrch položíme osmažené porce ryby.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.