Platýzové závitky
75 min.
Ingredience
- 600gramůPlatýz - filety
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 100gramůKrevety tygří - loupané
- 100gramůAvokádo
- 2lžíceHořčice
- 2lžíceStrouhanka
- 30gramůSýr Parmezán
- 50gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 40mililitrůOlej olivový
- 400gramůZelí čínské
- 70gramůCibule
- 1stroužekČesnek
- 1špetkaMuškátový oříšek
- 30mililitrůZakysaná smetana
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
421 kcal
Bílkoviny
41 g
Tuky
21 g
Sacharidy
22 g
Vláknina
4 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Filety z platýze omyjeme, osušíme a osolíme a opepříme. Krevety omyjeme a necháme zprudka osmažit na lžíci rozpáleného oleje, poté dáme stranou. Avokádo oloupeme a pokrájíme na drobné kousky, ty smícháme s krevetami i s jejich výpekem a hořčicí a směs rozmixujeme. Zahustíme strouhankou a strouhaným sýrem. Čínské zelí omyjeme a pokrájíme na nudličky. Cibuli a česnek oloupeme a nasekáme nadrobno.
- 2Vzniklou krevetovou směsí potřeme plátky ryby a svineme do závitků. Ty obalíme v hladké mouce a krátce osmažíme na rozpáleném oleji. Rybí závitky naskládáme do zapékací nádoby, na zbytku oleje ze smažení osmahneme čínské zelí, cibuli a česnek. Osolíme, opepříme, dochutíme muškátovým oříškem. Poté směs naskládáme na závitky ryby, potřeme zakysanou smetanou a necháme zapéct při 180°C 25 minut. Podáváme teplé.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.