Plněná vejce s uzeným kolenem
30 min.
Ingredience
- 8kusůVejce slepičí
- 2litryVoda pitná
- Na náplň
- 1kusCibule
- 2stroužkyČesnek
- 100gramůMáslo čerstvé
- 0,5špetkaSůl
- 2lžičkySardelová pasta
- 2lžičkyOmáčka sójová
- 1lžíceHořčice
- 3mililitryCitronová šťáva
- 100gramůUzené maso vařené
- 0,5špetkaPepř černý mletý
- Na přípravu jogurtu
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
360 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
35 g
Sacharidy
3 g
Vláknina
398 mg
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Vejce vaříme ve vroucí vodě 10 minut natvrdo. Scedíme je, necháme vychladnout, oloupeme, podélně rozřízneme na půlky a vybereme žloutky. Dáme je do misky, přidáme jemně nasekanou cibuli, česnek, máslo. Vše dobře prošleháme na hladkou hmotu, kterou dochutíme solí, pepřem, sardelovou pastou, sójovou omáčkou a hořčicí. Ještě jednou prošleháme, nakonec podle chuti přidáme citrónovou šťávou.
- 2Náplň dáme do cukrářského sáčku s ozdobnou trubičkou a nastříkáme na vejce. Podle porcí vejce rozdělíme na jednotlivé talíře, každou posypeme na malé kousky pokrájeným vařeným uzeným kolínkem. Okolo nalijeme jogurt ochucený solí, olejem a pepřem a ozdobíme nasekanou petrželovou natí.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.