Plněná vejce s uzeným kolenem

30 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
8

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
360 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
35 g
Sacharidy
3 g
Vláknina
398 mg
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Vejce vaříme ve vroucí vodě 10 minut natvrdo. Scedíme je, necháme vychladnout, oloupeme, podélně rozřízneme na půlky a vybereme žloutky. Dáme je do misky, přidáme jemně nasekanou cibuli, česnek, máslo. Vše dobře prošleháme na hladkou hmotu, kterou dochutíme solí, pepřem, sardelovou pastou, sójovou omáčkou a hořčicí. Ještě jednou prošleháme, nakonec podle chuti přidáme citrónovou šťávou.
  • 2
    Náplň dáme do cukrářského sáčku s ozdobnou trubičkou a nastříkáme na vejce. Podle porcí vejce rozdělíme na jednotlivé talíře, každou posypeme na malé kousky pokrájeným vařeným uzeným kolínkem. Okolo nalijeme jogurt ochucený solí, olejem a pepřem a ozdobíme nasekanou petrželovou natí.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.