Plněné agnolotti s omáčkou z vodky

120 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
895 kcal
Bílkoviny
36 g
Tuky
43 g
Sacharidy
60 g
Vláknina
981 mg
Cukr
516 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Připravíme si nádivku. V pánvi osmahneme na oleji slaninu nakrájenou na kostičky. Smažíme za stálého míchání dozlatova. Vložíme mleté vepřové maso, prolisovaný česnek a skořici. Dochutíme solí a pepřem. Mírně povaříme 5 minut. Často mícháme a snažíme se kousky oddělit na co nejmenší.
  • 2
    Dolijeme vínem a důkladně promícháme. Vaříme na mírném ohni 20 minut, až je maso hotové a poměrně suché. Maso vložíme do mísy a necháme vychladnout.
  • 3
    K masové směsi přimícháme vejce a nakrájenou petržel. Promícháme.
  • 4
    Suroviny na těsto smícháme a důkladně propracujeme. Vyválíme si 50 cm dlouhý plát těsta.
  • 5
    V pravidelných rozestupech si vytvoříme 10 hromádek nádivky. Těsto kolem každé hromádky potřeme trochou vody a poté přehneme volný okraj těsta přes nádivku. Těsto stlačíme kolem nádivky tak, abychom vytlačili veškerý vzduch.
  • 6
    Polovinou zvlněného kráječe na ravioli vykrojíme kolem nádivky půlměsíček.
  • 7
    Agnolotti položíme na pomoučněnou utěrku, aby se k sobě nelepily. Lehce je posypeme moukou a necháme oschnout. Postup opakujeme se zbývajícím těstem.
  • 8
    Těstoviny uvaříme v osolené vodě. Vaříme 5 minut.
  • 9
    Mezitím si připravíme omáčku. V pánvi necháme vzpěnit máslo, přilijeme smetanu a gorgonzolu nakrájenou na kostičky. Mícháme do rozpuštění sýra. Přilijeme vodku a dochutíme solí a pepřem. Znovu promícháme.
  • 10
    Uvařené těstoviny smícháme s omáčkou a posypeme nastrouhaným parmezánem. Můžeme servírovat.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.