Plněné agnolotti s omáčkou z vodky
120 min.
Ingredience
- 1hrstSýr Parmezán
- 20litrůVoda pitná
- Nádivka
- 15mililitrůOlej olivový
- 75gramůSlanina vepřová
- 250gramůVepřové maso mleté
- 2stroužkyČesnek
- 2špetkySkořice mletá
- 120mililitrůVíno červené
- 60mililitrůPetržel - nať
- 1kusVejce slepičí
- 5špetekSůl
- 3špetkyPepř černý mletý
- 20mililitrůVoda pitná
- Omáčka
- 50gramůMáslo čerstvé
- 250mililitrůSmetana čerstvá ke šlehání
- 115gramůSýr Gorgonzola
- 45mililitrůVodka
- 5gramůSůl
- 3gramyPepř černý mletý
- Těsto pro výrobu vaječných těstovin
- 300gramůMouka pšeničná hladká
- 1kusVejce slepičí
- 5lžičekSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
895 kcal
Bílkoviny
36 g
Tuky
43 g
Sacharidy
60 g
Vláknina
981 mg
Cukr
516 mg
Postup přípravy
- 1Připravíme si nádivku. V pánvi osmahneme na oleji slaninu nakrájenou na kostičky. Smažíme za stálého míchání dozlatova. Vložíme mleté vepřové maso, prolisovaný česnek a skořici. Dochutíme solí a pepřem. Mírně povaříme 5 minut. Často mícháme a snažíme se kousky oddělit na co nejmenší.
- 2Dolijeme vínem a důkladně promícháme. Vaříme na mírném ohni 20 minut, až je maso hotové a poměrně suché. Maso vložíme do mísy a necháme vychladnout.
- 3K masové směsi přimícháme vejce a nakrájenou petržel. Promícháme.
- 4Suroviny na těsto smícháme a důkladně propracujeme. Vyválíme si 50 cm dlouhý plát těsta.
- 5V pravidelných rozestupech si vytvoříme 10 hromádek nádivky. Těsto kolem každé hromádky potřeme trochou vody a poté přehneme volný okraj těsta přes nádivku. Těsto stlačíme kolem nádivky tak, abychom vytlačili veškerý vzduch.
- 6Polovinou zvlněného kráječe na ravioli vykrojíme kolem nádivky půlměsíček.
- 7Agnolotti položíme na pomoučněnou utěrku, aby se k sobě nelepily. Lehce je posypeme moukou a necháme oschnout. Postup opakujeme se zbývajícím těstem.
- 8Těstoviny uvaříme v osolené vodě. Vaříme 5 minut.
- 9Mezitím si připravíme omáčku. V pánvi necháme vzpěnit máslo, přilijeme smetanu a gorgonzolu nakrájenou na kostičky. Mícháme do rozpuštění sýra. Přilijeme vodku a dochutíme solí a pepřem. Znovu promícháme.
- 10Uvařené těstoviny smícháme s omáčkou a posypeme nastrouhaným parmezánem. Můžeme servírovat.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.