Plněné bramborové knedlíky s cibulkou

75 min.
Evropa

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
657 kcal
Bílkoviny
26 g
Tuky
41 g
Sacharidy
47 g
Vláknina
6 g
Cukr
4 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Brambory omyjeme, vložíme do hrnce, zalijeme vodou, osolíme a vaříme přibližně 20 minut. Poté je zcedíme, necháme trochu zchladnout, oloupeme slupku a nastrouháme je.
  • 2
    Nastrouhané brambory v míse smícháme s vejcem, moukou, strouhankou, škrobem, osolíme, přidáme muškátový květ a vypracujeme hladké těsto.
  • 3
    Toast na 10 minut namočíme do vody a vymačkáme. Anglickou slaninu a parmskou šunku nakrájíme na kostičky. Cibule očistíme, polovinu jedné cibule nasekáme na jemno a zbytek pokrájíme na větší kousky.
  • 4
    V pánvi rozpálíme olej a na jemno rozsekanou cibuli orestujeme, poté přidáme anglickou slaninu s parmskou šunkou, osmahneme. Směs přendáme do misky, smícháme s houskou, na jemno nasekanou pažitkou, vejcem a na jemno nastrouhaným Ementálem. Osolíme a opepříme.
  • 5
    Z bramborového těsta vyválíme na utěrce plát ve tvaru čtverce, na těsto naklademe připravenou směs a těsto zavineme tak, aby vznikl váleček. Poté těsto nakrájíme na silnější plátky.
  • 6
    Na pánvi rozpálíme máslo a plátky knedlíku na něm z obou stran osmažíme. Osmažené knedlíky vyjmeme a servírujeme na připravené talíře. Na pánev dáme větší kousky cibule, dohněda osmahneme. Osmaženou cibulkou zdobíme knedlíky a ihned podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.