Plněné bramborové knedlíky s cibulkou
75 min.

Ingredience
- 750gramůBrambory
- 30gramůMouka pšeničná
- 30gramůStrouhanka
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1špetkaMuškátový květ
- 150gramůŠunka parmská
- 1lžícePažitka
- 1kusVejce slepičí
- 100gramůSýr Ementál (Primátor)
- 1lžičkaSůl
- 40gramůMáslo čerstvé
- 2kusyCibule
- 1lžičkaSolamyl - bramborový škrob
- 1lžíceOlej slunečnicový
- 150gramůAnglická slanina
- 50gramůChléb toastový
- 2kusyVaječný žloutek slepičí
- 1litrVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
657 kcal
Bílkoviny
26 g
Tuky
41 g
Sacharidy
47 g
Vláknina
6 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Brambory omyjeme, vložíme do hrnce, zalijeme vodou, osolíme a vaříme přibližně 20 minut. Poté je zcedíme, necháme trochu zchladnout, oloupeme slupku a nastrouháme je.
- 2Nastrouhané brambory v míse smícháme s vejcem, moukou, strouhankou, škrobem, osolíme, přidáme muškátový květ a vypracujeme hladké těsto.
- 3Toast na 10 minut namočíme do vody a vymačkáme. Anglickou slaninu a parmskou šunku nakrájíme na kostičky. Cibule očistíme, polovinu jedné cibule nasekáme na jemno a zbytek pokrájíme na větší kousky.
- 4V pánvi rozpálíme olej a na jemno rozsekanou cibuli orestujeme, poté přidáme anglickou slaninu s parmskou šunkou, osmahneme. Směs přendáme do misky, smícháme s houskou, na jemno nasekanou pažitkou, vejcem a na jemno nastrouhaným Ementálem. Osolíme a opepříme.
- 5Z bramborového těsta vyválíme na utěrce plát ve tvaru čtverce, na těsto naklademe připravenou směs a těsto zavineme tak, aby vznikl váleček. Poté těsto nakrájíme na silnější plátky.
- 6Na pánvi rozpálíme máslo a plátky knedlíku na něm z obou stran osmažíme. Osmažené knedlíky vyjmeme a servírujeme na připravené talíře. Na pánev dáme větší kousky cibule, dohněda osmahneme. Osmaženou cibulkou zdobíme knedlíky a ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.