Plněné hovězí řízky
45 min.
Ingredience
- 600gramůHovězí maso zadní
- 25gramůOlivy černé
- 5gramůPepř černý mletý
- 30mililitrůOlej olivový
- 2kusyŠalotka
- 2stroužkyČesnek
- 1kusPomeranče
- 1špetkaSůl
- 60gramůPetržel - nať
- 4kusyOkurky nakládané
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
397 kcal
Bílkoviny
37 g
Tuky
15 g
Sacharidy
31 g
Vláknina
6 g
Cukr
8 g
Postup přípravy
- 1Řízky osušíme a naklepeme. Olivy nasekáme najemno. Okurky nakrájíme na jemné hranolky. Česnek oloupeme a nasekáme. Řízky opepříme a každou polovinu posypeme olivami, okurkami a polovinou česneku. Řízky přeložíme a na špičce zajistíme jehlami nebo párátkem. Potřeme ze všech stran olivovým olejem. Předehřejeme troubu na 75 °C.
- 2Šalotky oloupeme a nakrájíme na malé kostičky. Petržel omyjeme, osušíme a nasekáme najemno. Vylisujeme šťávu z pomeranče. Rozpalíme pánev. Řízky smažíme z každé stany na silném plameni asi 2 minuty, osolíme a v troubě udržujeme teplé. Na středně velkém plameni smažíme 2-3 min. šalotky a zbývající česnek, petržel a pomerančovou šťávu krátce povaříme, osolíme a opepříme.
- 3Řízky obalíme v omáčce a servírujeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.