Plněné kedlubny s tofu
40 min.
Ingredience
- 3lžíceSezam - semena
- 4kusyKedlubna
- 375mililitrůVývar zeleninový
- 1špetkaSůl
- 1lžíceOcet Sherry
- 100gramůCeler řapíkatý
- 100gramůBrokolice
- 1špetkaPepř cayenský
- 1špetkaNové koření mleté
- 100gramůZakysaná smetana
- 4lžíceOlej sezamový
- 2kusyMrkev kořen
- 5lžicOmáčka sójová
- 400gramůSýr sójový - Tofu
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
380 kcal
Bílkoviny
15 g
Tuky
23 g
Sacharidy
31 g
Vláknina
10 g
Cukr
7 g
Postup přípravy
- 1Celer očistíme, povaříme 8 minut v mírně osolené vodě, slijeme a necháme okapat.
- 2Kedlubny oloupeme, vršek skrojíme, vnitřek vydlabeme tak, aby zůstala centimetr silná stěna.
- 3Tofu necháme okapat, nakrájíme na malé kostičky, zakapeme sójovou omáčkou a octem, promícháme, necháme odležet.
- 4Očištěnou mrkev a celer nakrájíme na malé kostičky, očištěnou brokolici rozdělíme na růžičky.
- 5Všechnu zeleninu podusíme na rozpáleném oleji, osolíme, opepříme, přidáme nové koření. Na závěr vmícháme zaksysanou smetanu.
- 6Kedlubny naplníme připravenou směsí, posypeme semínky opraženými na sucho a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.