Plněné mušle
55 min.
Ingredience
- Bílá omáčka
- 20gramůMáslo čerstvé
- 2lžíceMléko polotučné
- 2lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 2kusyCibule
- 2kusyVejce slepičí
- 2lžičkyOlej olivový
- 250gramůMušle slávky
- 1stroužekČesnek
- 2lžičkyCitronová šťáva
- 1lžícePetržel - nať
- 75gramůStrouhanka
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1lžíceProtlak rajčatový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
229 kcal
Bílkoviny
14 g
Tuky
11 g
Sacharidy
20 g
Vláknina
1 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Mušle očistíme, rozevřené vyhodíme, ostatní uvaříme 250 ml vody. Přiklopené vaříme asi 4 minuty, dokud se neotevřou. Ihned vyndáme z vody ty, co se při vaření neotevřely, vyhodíme. Z mušlí vyjmeme maso, nasekáme na drobno. 80 ml vody ze slávek schováme.
- 2V pánvi rozehřejeme olej, přidáme nasekanou jarní cibulku a smažíme asi 1 minutu, přidáme utřený česnek a smažíme ještě minutu. Přimícháme maso měkkýšů, protlak, citrónovou šťávu, 2 lžíce nasekané italské petrželky, sůl a pepř. Odstavíme a necháme vychladnout.
- 3Na bílou omáčku rozpustíme v hrnci máslo, přimícháme mouku a minutu pražíme. Odstavíme, pomalu do směsi zašleháme zbylou vodu z mušlí, mléko a trochu pepře. Znovu dáme na oheň a za stálého míchání vaříme asi minutu do zhoustnutí. Zmírníme plamen na minimum a zvolna vaříme ještě asi 2 minuty. Necháme vychladnout.
- 4Nádivku z měkkýšů nandáme do prázdných škeblí a ozdobíme bílou omáčkou.
- 5Strouhanku smícháme se zbývající petrželkou. Každou plněnou mušli namočíme do ušlehaného vejce, přitiskneme k hromádce strouhanky a petrželky. Pánev naplníme z jedné třetiny olejem, rozpálíme. Plněné mušle smažíme do zlatova. Podáváme horké.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.