Plněné papriky v olivovém oleji

75 min.
Turecko

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
750 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
52 g
Sacharidy
66 g
Vláknina
6 g
Cukr
8 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Drobně pokrájenou cibuli společně s piniovými oříšky osmažíme na oleji, přidáme propláchnutou rýži. Lehce osmahneme, poté zalijeme horkou vodou a vaříme do vstřebání veškeré vody.
  • 2
    Do uvařené rýže vmícháme všechno koření, sůl, pepř, nasekané bylinky a citrónovou šťávu.
  • 3
    Paprikám seřízneme vršky, vydlabeme semena, dobře je omyjeme, naplníme směsí z rýže a přiklopíme seříznutými vršky. Plněné papriky vyskládáme do hrnce, osolíme, ocukrujeme, přidáme šťávu z citrónu a podlijeme vodou. Vaříme do měkka.
  • 4
    Hotové paprikové lusky podáváme s dílky citrónu.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.