Plněné přímořské artyčoky

140 min.
Evropa

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
949 kcal
Bílkoviny
59 g
Tuky
14 g
Sacharidy
217 g
Vláknina
108 g
Cukr
20 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Čerstvé artyčoky necháme ponořené 1 hodinu ve studené vodě, a tím odstraníme jejich hořkost. Po hodině je vyjmeme z vody, a aby se otevřely, s každým postupně bouchneme o desku stolu.
  • 2
    Náplň do artyčoků připravíme takto: čerstvou strouhanku smícháme s olejem, nadrobno nakrájeným česnekem a petrželkou. Osolíme a opepříme podle chuti.
  • 3
    Naplněné artyčoky poskládáme do hrnce a zalijeme vodou tak, aby byly skoro celé ponořené. Vaříme na mírném ohni přibližně 2 hodiny.
  • 4
    Uvařené artyčoky vyndáme na talíř.
  • 5
    Do misky nastrouháme tvrdý sýr, promícháme ho s rozmačkaným vařeným vajíčkem a touto směsí před podáváním artyčoky posypeme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.