Plněné přímořské artyčoky
140 min.
Ingredience
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
949 kcal
Bílkoviny
59 g
Tuky
14 g
Sacharidy
217 g
Vláknina
108 g
Cukr
20 g
Postup přípravy
- 1Čerstvé artyčoky necháme ponořené 1 hodinu ve studené vodě, a tím odstraníme jejich hořkost. Po hodině je vyjmeme z vody, a aby se otevřely, s každým postupně bouchneme o desku stolu.
- 2Náplň do artyčoků připravíme takto: čerstvou strouhanku smícháme s olejem, nadrobno nakrájeným česnekem a petrželkou. Osolíme a opepříme podle chuti.
- 3Naplněné artyčoky poskládáme do hrnce a zalijeme vodou tak, aby byly skoro celé ponořené. Vaříme na mírném ohni přibližně 2 hodiny.
- 4Uvařené artyčoky vyndáme na talíř.
- 5Do misky nastrouháme tvrdý sýr, promícháme ho s rozmačkaným vařeným vajíčkem a touto směsí před podáváním artyčoky posypeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.