Plněné rýžové knedlíky
65 min.
Ingredience
- 15gramůHříbky čerstvé
- 15gramůLišky čerstvé
- 50gramůSýr Eidam cihla 30%
- 75gramůMozzarella
- 1kusCibule
- 2stroužkyČesnek
- 1lžícePetržel - nať
- 250gramůRýže loupaná
- 2lžičkySůl
- 7,5decilitrůVoda pitná
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
- 4lžíceOlej slunečnicový
- 1decilitrBujón houbový
- 1decilitrVíno bílé
- 120gramůMaso mleté - mix
- 1lžičkaMajoránka
- 50gramůHrášek
- 50gramůKukuřice
- 1lžíceProtlak rajčatový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
601 kcal
Bílkoviny
18 g
Tuky
26 g
Sacharidy
69 g
Vláknina
3 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Směs hub (hříbky, bedly, lišky) očistíme, omyjeme a pokrájíme nadrobno.
- 2Sýr Eidam jemně nastrouháme. Sýr Mozzarellu pokrájíme na kostičky. Cibuli s česnekem očistíme a drobně pokrájíme. Omytou petrželku drobně posekáme.
- 3Rýži dobře promyjeme, v sítu necháme odkapat, dáme do hrnce se lžičkou soli, zalijeme 7,5 dl vody a přivedeme k varu. Pak snížíme teplotu a rýži vaříme při nízké teplotě 20 minut. Občas ji promícháme. K uvařené vychladlé rýži přimícháme nastrouhaný tvrdý sýr, bylinky a dochutíme solí a pepřem. Vše dobře promícháme a necháme chvíli odpočívat.
- 4Mezitím v pánvi na rozpáleném oleji (2 lžíce) zpěníme cibuli, přidáme houby, které vydusíme z vody, přidáme rajský protlak, 1 dl houbového bujónu a dusíme přibližně 5 minut.
- 5V druhé pánvi rozpálíme 2 lžíce oleje, na kterém za stálého míchání osmažíme mleté maso, které ochutíme solí, česnekem, černým pepřem, petrželkou a majoránkou. Přidáme 1dl bílého vína a dusíme pod pokličkou asi 5 minut.
- 6Směs masa smícháme v misce s houbami, Mozzarellou, mraženým hráškem a kukuřicí.
- 7Z připraveného rýžového těsta vykrajujeme lžicí kousky a na pomoučeném vále z nich tvarujeme placičky. Do každé dáme asi 1/2 lžíce masovo-houbové směsi, těsto spojíme a vytvarujeme kuličky, které obalíme ve strouhance.
- 8Ve fritovacím hrnci rozpálíme olej na 170°C. Připravené rýžové kuličky postupně fritujeme dozlatova 4-5 minut. Když je vyjmeme, odložíme je na papírový ubrousek. Potom ihned servírujeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.