Plněné sardinky

50 min.

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
604 kcal
Bílkoviny
53 g
Tuky
50 g
Sacharidy
18 g
Vláknina
2 g
Cukr
9 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Sardinkám odřízneme hlavu, vykucháme a rozložíme naplocho. Položíme kůží nahoru na prkénko a lehce přitlačíme. Vytáhneme páteř a u ocasu odřízneme. Opláchneme ve slané vodě a necháme oschnout.
  • 2
    Na pánvi zahřejeme olej, přidáme strouhanku a krátce osmahneme. Polovinu strouhanky smícháme s hrozinkami, piniovými semínky, ančovičkami, cukrem, petrželí a nakrájenou jarní cibulkou. Osolíme a opepříme. Sardinky naplníme cca 2 lžícemi nádivky a pevně sevřeme a vložíme do zapékací mísy pouze po jedné vrstvě. Poklademe zbývající náplní a strouhankou a pokapeme olivovým olejem. Zapékáme cca 30 minut.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.