Plněné sardinky
50 min.
Ingredience
- 40gramůStrouhanka
- 20gramůAnčovička - filety
- 25gramůPetržel - nať
- 2kusyCibulka jarní
- 5gramůSůl
- 5gramůPepř černý mletý
- 40gramůOříšky piniové
- 1kilogramSardinka obecná
- 15gramůCukr krupice
- 30gramůHrozinky
- 60mililitrůOlej olivový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
604 kcal
Bílkoviny
53 g
Tuky
50 g
Sacharidy
18 g
Vláknina
2 g
Cukr
9 g
Postup přípravy
- 1Sardinkám odřízneme hlavu, vykucháme a rozložíme naplocho. Položíme kůží nahoru na prkénko a lehce přitlačíme. Vytáhneme páteř a u ocasu odřízneme. Opláchneme ve slané vodě a necháme oschnout.
- 2Na pánvi zahřejeme olej, přidáme strouhanku a krátce osmahneme. Polovinu strouhanky smícháme s hrozinkami, piniovými semínky, ančovičkami, cukrem, petrželí a nakrájenou jarní cibulkou. Osolíme a opepříme. Sardinky naplníme cca 2 lžícemi nádivky a pevně sevřeme a vložíme do zapékací mísy pouze po jedné vrstvě. Poklademe zbývající náplní a strouhankou a pokapeme olivovým olejem. Zapékáme cca 30 minut.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.