Plněné srnčí kapsy
75 min.
Ingredience
- 800gramůSrnčí maso
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 200gramůRajčata
- 100gramůSýr kozí
- 1lžíceOregano čerstvé
- 1lžícePažitka
- 2lžícePetržel - nať
- 3lžíceMáslo čerstvé
- 2centilitryMartell cognac
- 250mililitrůVíno portské
- 100mililitrůSmetana 12% (konzumní)
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
563 kcal
Bílkoviny
51 g
Tuky
19 g
Sacharidy
12 g
Vláknina
779 mg
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Srnčí řízky omyjeme, očistíme, osušíme, naklepeme a do masa vetřeme sůl a pepř. Rajčata nařízneme do křížku, spaříme a oloupeme, nakrájíme na kostičky. Kozí sýr pokrájíme na malé kostičky.
- 2Rajčata a sýr smícháme, přidáme na jemno nasekanou pažitku a bazalku. Takto připravenou směsí potřeme polovinu každého řízku. Poté řízky překlopíme a zajistíme pomocí párátek.
- 3Na pánvi rozpálíme máslo, řízky smažíme, podlijeme portským vínem, zakryjeme pokličkou a 30 minut dusíme. Poté je vyjmeme a udržujeme v teple.
- 4Do pánve přidáme koňak, necháme projít varem. Přilijeme smetanu, omáčku za stálého míchání necháme zhoustnout.
- 5Srnčí řízky servírujeme na připravené talíře a přelijeme smetanovou omáčkou. Zdobíme na jemno nasekanou petrželkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.