Plněné srnčí kapsy

75 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
563 kcal
Bílkoviny
51 g
Tuky
19 g
Sacharidy
12 g
Vláknina
779 mg
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Srnčí řízky omyjeme, očistíme, osušíme, naklepeme a do masa vetřeme sůl a pepř. Rajčata nařízneme do křížku, spaříme a oloupeme, nakrájíme na kostičky. Kozí sýr pokrájíme na malé kostičky.
  • 2
    Rajčata a sýr smícháme, přidáme na jemno nasekanou pažitku a bazalku. Takto připravenou směsí potřeme polovinu každého řízku. Poté řízky překlopíme a zajistíme pomocí párátek.
  • 3
    Na pánvi rozpálíme máslo, řízky smažíme, podlijeme portským vínem, zakryjeme pokličkou a 30 minut dusíme. Poté je vyjmeme a udržujeme v teple.
  • 4
    Do pánve přidáme koňak, necháme projít varem. Přilijeme smetanu, omáčku za stálého míchání necháme zhoustnout.
  • 5
    Srnčí řízky servírujeme na připravené talíře a přelijeme smetanovou omáčkou. Zdobíme na jemno nasekanou petrželkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.