Plněné zelné listy
110 min.
Ingredience
- 1špetkaPepř černý mletý
- 500gramůMaso mleté - mix
- 300gramůAnglická slanina
- 2lžíceOcet kvasný lihový
- 1špetkaSůl
- 1lžičkaPaprika mletá sladká
- 2lžíceOlej stolní
- 1kusZelí hlávkové bílé
- 1kusCibule
- 3stroužkyČesnek
- 200gramůRýže loupaná
- 2lžíceKečup
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
830 kcal
Bílkoviny
26 g
Tuky
54 g
Sacharidy
61 g
Vláknina
12 g
Cukr
14 g
Postup přípravy
- 1Vyřízneme ze zelí košťál a celé zelí na páře uvaříme.
- 2Lepší je dát je do utěrky. Průběžně odlupujeme měkké listy.
- 3Mleté maso smícháme s nakrájenou slaninou, solí, pepřem, česnekem a osmaženou cibulkou na oleji, s mletou paprikou a spařenou rýží. Směsí naplníme zelné listy.
- 4Svaříme 2l vody s kečupem a octem.
- 5Na pařáček dáme zbylé listy, na ně vložíme plněné zelné listy a na ně zase zbylé zelí.
- 6Vše zalijeme vodou a kečupem, přikryjeme poklicí a hodinu vaříme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.