Plněný chleba
20 min.
Ingredience
- 1kusChléb italský
- 500gramůRajčata
- 3kusySardelové řezy
- 1kusPaprika žlutá
- 2hrstiOlivy černé
- 4kusyVejce slepičí
- 3stroužkyČesnek
- 1lžíceKapary
- 4,5lžíceOlej olivový
- 1hrstPetržel - nať
- 2špetkySůl
- 2špetkyPepř černý mletý
- 0,5kusCibule červená
Počet porcí:
7Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
170 kcal
Bílkoviny
12 g
Tuky
11 g
Sacharidy
8 g
Vláknina
2 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Podélně rozkrojený chleba mírně vydlabeme; hrst drobků uschováme. Nahrubo rozmixujeme drobky z chleba s olejem, česnekem, petrželkou, kapary a sardelkami. Směs promícháme s paprikou, rajčaty, cibulí a olivami. Podélně přepůlená vejce opepříme a případně osolíme (pozor, sardelky jsou dost slané).
- 2Obě půlky chleba zevnitř pokapeme olejem. Na jednu půlku naneseme polovinu směsi. Poklademe vejci a zakryjeme zeleninou. Přiklopíme druhou polovinou chleba, přimáčkneme a zabalíme do potravinářské fólie. Zatěžkáme a necháme v chladu rozležet 10 hodin či lépe přes noc, aby se chuti prolnuly. Před podáváním krájíme na dílky.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.