Plněný chleba

20 min.
Itálie

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
170 kcal
Bílkoviny
12 g
Tuky
11 g
Sacharidy
8 g
Vláknina
2 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Podélně rozkrojený chleba mírně vydlabeme; hrst drobků uschováme. Nahrubo rozmixujeme drobky z chleba s olejem, česnekem, petrželkou, kapary a sardelkami. Směs promícháme s paprikou, rajčaty, cibulí a olivami. Podélně přepůlená vejce opepříme a případně osolíme (pozor, sardelky jsou dost slané).
  • 2
    Obě půlky chleba zevnitř pokapeme olejem. Na jednu půlku naneseme polovinu směsi. Poklademe vejci a zakryjeme zeleninou. Přiklopíme druhou polovinou chleba, přimáčkneme a zabalíme do potravinářské fólie. Zatěžkáme a necháme v chladu rozležet 10 hodin či lépe přes noc, aby se chuti prolnuly. Před podáváním krájíme na dílky.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.