Plody moře po španělsku
95 min.
Ingredience
- 2kusyCibule
- 5lžicOlej olivový
- 2kusyRajčata
- 500gramůHumr
- 200gramůOlihně
- 200gramůMořský ďas
- 200gramůTreska aljašská
- 8kusůMušle srdcovky
- 1lžícePetržel - nať
- 125mililitrůBrandy peach
- 150gramůKrevety tygří - loupané
- 15gramůMandle
- 2krajíceChléb pšeničný (bílý)
- 1lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 3stroužkyČesnek
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1špetkaSůl
- 250gramůMušle slávky
- 2kusyCitrony
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
380 kcal
Bílkoviny
46 g
Tuky
11 g
Sacharidy
26 g
Vláknina
3 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Na pánvi na lžíci oleje opečeme krajíčky chleba bez kůrky, když jsou křupavé, rozmixujeme nebo je v hmoždíři rozmělníme s 2 stroužky česneku a s mandlemi.
- 2Na jiné pánvi rozehřejeme 3 lžíce oleje a 10-15 minut opékáme dozlatova cibuli. Můžeme přilít trochu vody, přidáme rajčata a mícháme, dokud se od nich neoddělí olej.
- 3Podélně rozpůlíme humra, odstraníme střívko, žaludek, houbovitě vypadající žábry, rozlámeme klepeta a vybereme z nich maso. Z ocasu také vybereme maso, nakrájíme na kousky a olihně na kroužky.
- 4Osolíme, opepříme a moukou zaprášíme maso z ďasa, tresky a humra. Na pánvi rozehřejeme zbylý olej, opečeme na něm zvlášť ryby, krevety, humra, olihně, norské humry, když začnou hnědnout, přendáme je do hrnce. Přidáme srdcovky, slávky, zbylý česnek, petrželku a zahříváme. Přilijeme brandy, zapálíme a když plameny zhasnou, přidáme rajčatovou směs, vodu v takovém množství, aby byly suroviny zakryté, přivedeme k varu a vaříme 3-4 minuty, dokud se slávky a srdcovky neotevřou. Ty, které zůstanou zavřené, vyhodíme.
- 5Vmícháme směs z chlebem, sůl, pepř, ještě 5 minut dusíme, rozdělíme na talíře, ozdobíme plátkem citronu a servírujeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.