Plody moře s nudlemi (fideua)
65 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 2lžícePetržel - nať
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1kusCitrony
- 350gramůNudle rýžové
- 3lžíceOlej olivový
- 3kusyRajčata
- 150mililitrůVíno bílé
- 300mililitrůVývar rybí
- 12kusůKrevety tygří - loupané
- 350gramůOlihně
- 18kusůMušle srdcovky
- 1špetkaŠafrán
- 18kusůMušle slávky
- 2stroužkyČesnek
- 0,5lžičkaPaprika mletá sladká
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
4392 kcal
Bílkoviny
556 g
Tuky
108 g
Sacharidy
252 g
Vláknina
4 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Cibuli za občasného míchání opékáme 5 minut do změknutí v hluboké pánvi s rozehřátým olejem, přidáme česnek a opékáme ještě půl minuty. Vmícháme šafrán, mletou papriku, rajčata a 2-3 minuty zahříváme, až se rajčata rozpadnou.
- 2Do omáčky přidáme nudle, promícháme, zesílíme oheň, přilijeme víno a prudce povaříme. Vmícháme rybí vývar, olihně, krevety, srdcovky, slávky, zmírníme oheň a 10 minut dusíme, dokud se srdcovky a slávky neotevřou a olihně a krevety neprovaří. Dušením se nám téměř odpaří rybí vývar.
- 3Nakonec vmícháme, sůl, pepř, petrželku, rozdělíme do nahřátých misek a ozdobené klínkem citronu servírujeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.