Podhimálájská polévka
85 min.
Ingredience
- 1lžičkaCukr krupice
- 250gramůČočka jedlá
- 125gramůMeruňky sušené
- 1špetkaSkořice mletá
- 1lžíceOcet kvasný lihový
- 1kusCibule
- 1šálekHusí krev
- 4stroužkyČesnek
- 1litrVoda pitná
- 0,5lžičkaSůl
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
- 0,5lžičkaHřebíček mletý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
374 kcal
Bílkoviny
29 g
Tuky
2 g
Sacharidy
63 g
Vláknina
22 g
Cukr
21 g
Postup přípravy
- 1Vypeckované meruňky (nebo švestky) namočíme na 2 hodiny do vlažné vody.
- 2Čočku přes noc namočenou zalijeme vodou, přidáme nakrájenou cibuli a utřený česnek a zvolna vaříme asi 35 minut. Přidáme sušené meruňky, koření a krev. Vše vaříme ještě 30 minut.
- 3Nakonec polévku ochutíme solí, octem a cukrem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
pá 22. 9. 2017
Podhimálájská polévka
To vypadá skvěle 😉