Polenta s hřiby

32 min.
Itálie

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
593 kcal
Bílkoviny
26 g
Tuky
19 g
Sacharidy
57 g
Vláknina
4 g
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Očištěné hříbky a kozáky omyjeme, osušíme, pokrájíme na tenké plátky.
  • 2
    Lístky omytého a osušeného kerblíku drobně pokrájíme. Oloupaný česnek na jemno posekáme. Sýr Gorgonzolu picance pokrájíme na kostky asi 1,5 x 1,5 cm.
  • 3
    Na pánvi rozpálíme olej s máslem. Hříbky restujeme z každé strany 1 - 2 minuty. Pak je osolíme, posypeme pepřem, přimícháme česnek, kerblík, promícháme a vše restujeme ještě minutu.
  • 4
    V hrnci uvedeme do varu mléko, jakmile se začne vařit, přisypeme kukuřičnou mouku. Ochutíme solí (1 lžička) a stále mícháme vařečkou. Jakmile se mléko vsákne, polenta se začne odlepovat od stěn. Vaření trvá přibližně 1 - 3 minuty podle typu polenty.
  • 5
    Přimícháme pokrájený sýr s hříbky a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.