Polenta s hřiby
32 min.
Ingredience
- 300gramůHříbky čerstvé
- 1lžíceKerblík
- 3stroužkyČesnek
- 160gramůSýr Gorgonzola
- 2lžíceOlej olivový
- 1lžíceMáslo čerstvé
- 2lžičkySůl
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
- 1litrMléko plnotučné
- 200gramůPolenta
- 200gramůHouby kozák osikový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
593 kcal
Bílkoviny
26 g
Tuky
19 g
Sacharidy
57 g
Vláknina
4 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Očištěné hříbky a kozáky omyjeme, osušíme, pokrájíme na tenké plátky.
- 2Lístky omytého a osušeného kerblíku drobně pokrájíme. Oloupaný česnek na jemno posekáme. Sýr Gorgonzolu picance pokrájíme na kostky asi 1,5 x 1,5 cm.
- 3Na pánvi rozpálíme olej s máslem. Hříbky restujeme z každé strany 1 - 2 minuty. Pak je osolíme, posypeme pepřem, přimícháme česnek, kerblík, promícháme a vše restujeme ještě minutu.
- 4V hrnci uvedeme do varu mléko, jakmile se začne vařit, přisypeme kukuřičnou mouku. Ochutíme solí (1 lžička) a stále mícháme vařečkou. Jakmile se mléko vsákne, polenta se začne odlepovat od stěn. Vaření trvá přibližně 1 - 3 minuty podle typu polenty.
- 5Přimícháme pokrájený sýr s hříbky a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.