Polentový koláč
65 min.
Ingredience
- 450mililitrůVývar zeleninový
- 150gramůPolenta
- 1kusŠalotka
- 1kusPaprika červená
- 1lžíceOlej olivový
- 1špetkaKmín římský
- 1špetkaPepř cayenský
- 1špetkaPepř černý mletý
- 80gramůSýr Eidam cihla 40%
- 200gramůCuketa
- 1lžícePetržel - nať
- 1lžíceOregano čerstvé
- 2lžíceCitronová šťáva
- 20gramůMáslo čerstvé
- 1stroužekČesnek
- 0,5lžičkaPaprika mletá sladká
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
362 kcal
Bílkoviny
13 g
Tuky
14 g
Sacharidy
47 g
Vláknina
4 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Vývar v hrnci přivedeme k varu, vmícháme polentu a vaříme asi 3 minuty. Pod pokličkou zvolna podusíme ještě 15 minut. Směs potom rozprostřeme do máslem vymazané nákypové formy a povrch uhladíme.
- 2Oloupanou a na nudličky nakrájenou šalotku podusíme na oleji, přidáme nasekaný česnek a očištěnou, na kostičky nakrájenou papriku. Osolíme, okořeníme a opékáme asi 3 minuty.
- 3Na polentu navrstvíme šalotku, papriku, omyté, na proužky nakrájené cukety a nasekané bylinky. Posypeme nastrouhaným sýrem a zakapeme citronovou šťávou.
- 4Koláč zapékáme v troubě při 200 °C asi 20 minut.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.