Polentový koláč

65 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
362 kcal
Bílkoviny
13 g
Tuky
14 g
Sacharidy
47 g
Vláknina
4 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Vývar v hrnci přivedeme k varu, vmícháme polentu a vaříme asi 3 minuty. Pod pokličkou zvolna podusíme ještě 15 minut. Směs potom rozprostřeme do máslem vymazané nákypové formy a povrch uhladíme.
  • 2
    Oloupanou a na nudličky nakrájenou šalotku podusíme na oleji, přidáme nasekaný česnek a očištěnou, na kostičky nakrájenou papriku. Osolíme, okořeníme a opékáme asi 3 minuty.
  • 3
    Na polentu navrstvíme šalotku, papriku, omyté, na proužky nakrájené cukety a nasekané bylinky. Posypeme nastrouhaným sýrem a zakapeme citronovou šťávou.
  • 4
    Koláč zapékáme v troubě při 200 °C asi 20 minut.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.