Polévka italská zeleninová s fazolemi

105 min.
Itálie

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
720 kcal
Bílkoviny
36 g
Tuky
29 g
Sacharidy
84 g
Vláknina
17 g
Cukr
6 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Přes noc namočíme do studené vody fazole, aby nabobtnaly a změkly.
  • 2
    Všechny druhy zeleniny omyjeme a nakrájíme na kostičky. Rajčata spaříme ve vroucí vodě a odstraníme z nich slupku a semínka. Z kapusty použijeme jenom asi 5 listů, z celeru 2 řapíky.
  • 3
    Slaninu pokrájíme na kostičky.
  • 4
    Připravíme velký hrnec, do kterého vlijeme olej a rozpálíme. Necháme na oleji zesklovatět slaninu, pak přidáme nasekanou cibuli a česnek. Necháme zesklovatět a přihodíme všechnu pokrájenou zeleninu kromě rajčat. Počkáme, dokud se zelenina neopeče a nezačne vonět. Pak ji zalijeme vývarem. Polévku opepříme a přidáme k ní drcenou feferonku. Přikryjeme poklicí a 1 hodinu vaříme.
  • 5
    Do polévky přidáme na kostičky pokrájená rajčata a polovinu nadrobno nasekané bazalky a petrželky. Vsypeme do polévky i na kousky rozlámané špagety. Osolíme a 15 minut vaříme.
  • 6
    Nakonec přidáme zbytek nadrobno nasekaných bylinek a podáváme.
  • 7
    Před podáváním ještě posypeme nastrouhaným parmezánem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.