Polévka na úterý

60 min.
Švédsko

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
178 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
5 g
Sacharidy
25 g
Vláknina
5 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Krupky dobře promyjeme v sítu a dáme je do hrnce s 1 litrem vývaru z vepřového masa. Polévku přivedeme k varu a pomalu, pod poklicí vaříme 35 minut.
  • 2
    Očistíme cibuli, česnek, brambory a kořenovou zeleninu: celer, mrkev a petržel. Na kostičky pokrájenou zeleninu přidáme ke krupkám přibližně po 15-20 minutách vaření. Polévku dochutíme solí, pepřem, drceným kmínem a velmi jemně rozdrcenou majoránkou.
  • 3
    Těsně před podáváním do polévky přimícháme mléko, necháme přejít varem a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.