Polévka na úterý
60 min.
Ingredience
- 2lžíceKrupky trhané
- 1litrMasový vývar
- 1kusCibule
- 1stroužekČesnek
- 400gramůBrambory
- 80gramůCeler bulvový
- 80gramůMrkev kořen
- 80gramůPetržel kořen
- 0,5lžičkaSůl
- 3špetkyPepř černý mletý
- 0,5lžičkaKmín drcený
- 1lžičkaMajoránka
- 4decilitryMléko plnotučné
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
178 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
5 g
Sacharidy
25 g
Vláknina
5 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Krupky dobře promyjeme v sítu a dáme je do hrnce s 1 litrem vývaru z vepřového masa. Polévku přivedeme k varu a pomalu, pod poklicí vaříme 35 minut.
- 2Očistíme cibuli, česnek, brambory a kořenovou zeleninu: celer, mrkev a petržel. Na kostičky pokrájenou zeleninu přidáme ke krupkám přibližně po 15-20 minutách vaření. Polévku dochutíme solí, pepřem, drceným kmínem a velmi jemně rozdrcenou majoránkou.
- 3Těsně před podáváním do polévky přimícháme mléko, necháme přejít varem a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.