Polévka Paysanne
60 min.
Ingredience
- 0,5kusMasox
- 120gramůCeler bulvový
- 120gramůPetržel kořen
- 120gramůMrkev kořen
- 40gramůSádlo škvařené
- 1500mililitrůVoda pitná
- 0,5lžičkaSůl
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
- 120gramůHrášek
- 60gramůKerblík
- 1kusCibule
- 200gramůBrambory
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
145 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
7 g
Sacharidy
17 g
Vláknina
5 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Celer, mrkev, petržel a cibuli oloupeme a nakrájíme na malé kousky, které dáme osmahnout do hrnce na rozehřáté sádlo. Opékáme přibližně 10 minut. Potom směs zalijeme vodou, osolíme, opepříme a přidáme masox, zelený hrášek a oloupané, na tenké plátky nakrájené brambory. Přivedeme k varu, pak plamen stáhneme a na mírném ohni vaříme půl hodiny.
- 2Podáváme posypané nasekaným zeleným kerblíkem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.