Polévka petrželová jemná
30 min.
Ingredience
- 750gramůPetržel kořen
- 80gramůCibule
- 2lžíceOlej rostlinný
- 1špetkaSůl
- 1kusVejce slepičí
- 1špetkaPepř černý mletý
- 2lžíceMléko polotučné
- 1,8litryVývar drůbeží
- 10gramůPažitka
- 2gramyČesnek
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
443 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
10 g
Sacharidy
12 g
Vláknina
4 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1V hrnci na rozpáleném oleji zpěníme cibuli, přidáme nakrájenou petržel, česnek a asi tři minuty mícháme, pak zmírníme teplotu pomalu přiléváme vývar a za občasného míchání přivedeme do varu, přikryjeme pokličkou a necháme vařit, až je petržel měkká.
- 2Poté polévku rozmixujeme, vlijeme rozšlehané vejce s mlékem a ještě asi dvě minuty znovu povaříme.
- 3Nalijeme na talíře a ozdobíme sekanou pažitkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.