Polévka s dýní a batáty
70 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 3stroužkyČesnek
- 1,5lžičkyKari koření
- 450gramůDýně
- 450gramůBrambory sladké (Batáty)
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1lžícePažitka
- 1,25litryVývar drůbeží
- 2lžičkyOlej olivový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
496 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
8 g
Sacharidy
29 g
Vláknina
3 g
Cukr
7 g
Postup přípravy
- 1Nahrubo nakrájenou cibuli a prolisovaný česnek orestujeme v kastrolu na rozehřátém olivovém oleji doměkka.
- 2Na cibuli nasypeme kari a dobře obalíme. Přidáme drůbeží vývar, dýni a batáty, obojí oloupané a nahrubo nakrájené, přivedeme k varu, pak oheň zmírníme a vaříme 30-35 minut, zelenina má být křehká.
- 3Hotové rozmixujeme dohladka, dochutíme solí a pepřem.
- 4V misce ozdobíme najemno nasekanou čerstvou pažitkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.