Polévka s játrovými knedlíčky
40 min.
Ingredience
- 1litrVývar z hovězích kostí
- 150gramůJátra hovězí
- 40gramůTuk
- 10gramůPetržel - nať
- 1lžičkaStrouhanka
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1špetkaMajoránka
- 1kusCibule
- 1kusVejce slepičí
- 2kusyŽemle tuková
- 5gramůČesnek
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
353 kcal
Bílkoviny
21 g
Tuky
21 g
Sacharidy
23 g
Vláknina
609 mg
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Cibuli oloupeme, jemně nakrájíme a osmažíme ji na tuku dozlatova. Přidáme lžičku sekané petrželky.
- 2Žemle nakrájíme na kostičky, namočíme do mléka nebo do vody, vymačkáme a protřeme sítem. Játra najemno umeleme a vše promícháme s osmaženou cibulkou, vejcem, utřeným česnekem, solí, pepřem, majoránkou a trochou strouhanky. Hmotu necháme v chladničce 15 minut odpočinout.
- 3Potom tvarujeme malé knedlíčky, které vaříme v osolené vodě 10-12 minut.
- 4Uvařené knedlíčky ocedíme a přidáme do hotové polévky.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.