Polévka s játrovými knedlíčky

40 min.
Rakousko

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
353 kcal
Bílkoviny
21 g
Tuky
21 g
Sacharidy
23 g
Vláknina
609 mg
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Cibuli oloupeme, jemně nakrájíme a osmažíme ji na tuku dozlatova. Přidáme lžičku sekané petrželky.
  • 2
    Žemle nakrájíme na kostičky, namočíme do mléka nebo do vody, vymačkáme a protřeme sítem. Játra najemno umeleme a vše promícháme s osmaženou cibulkou, vejcem, utřeným česnekem, solí, pepřem, majoránkou a trochou strouhanky. Hmotu necháme v chladničce 15 minut odpočinout.
  • 3
    Potom tvarujeme malé knedlíčky, které vaříme v osolené vodě 10-12 minut.
  • 4
    Uvařené knedlíčky ocedíme a přidáme do hotové polévky.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.