Polévka s kapustou a jehněčím masem
55 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 1stroužekČesnek
- 250gramůJehněčí kýta
- 1kusKapusta hlávková
- 125gramůBrambory
- 1lžíceOlej rostlinný
- 1lžíceKari koření
- 6decilitrůHovězí vývar základní
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1lžičkaNové koření mleté
- 75gramůJogurt bílý
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
671 kcal
Bílkoviny
50 g
Tuky
27 g
Sacharidy
68 g
Vláknina
13 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Česnek a cibuli oloupeme a najemno nasekáme. Kapustu omyjeme a odřízneme z ní tuhý střed, odstraníme vnější listy a vnitřní světlé listy nakrájíme. Brambory oškrábeme, omyjeme a nakrájíme na malé kousky.
- 2Jehněčí maso omyjeme, osušíme a nakrájíme na nudličky.
- 3V hrnci rozehřejeme olej, kousky masa na něm prudce ze všech stran osmažíme, a poté je z pánve vyndáme.
- 4Ve výpeku necháme zesklovatět nakrájenou cibuli a česnek, potom přidáme kapustu s bramborami a vše za stálého míchání osmažíme.
- 5K osmažené zelenině v pánvi přimícháme kari koření a maso, přilijeme vývar a dochutíme novým kořením, pepřem a solí. Polévku vaříme na středním ohni 30 minut, během vaření občas zamícháme.
- 6Po 30 minutách do polévky přimícháme jogurt, znovu ji dochutíme, promícháme a necháme prohřát.
- 7Na porce na talířích dáme 1 lžíci jogurtu, poprášíme mletým kari kořením a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.