Polévka s kukuřicí a uzenými žebry

95 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
775 kcal
Bílkoviny
33 g
Tuky
36 g
Sacharidy
93 g
Vláknina
12 g
Cukr
29 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Den před vařením polévky si připravíme marinádu:
  • 2
    Do 1 litru studené vody dáme očištěnou rozpůlenou cibuli, česnek, ocet, lžičku soli, celý pepř, bobkový list, lžíci majoránky a kmín.
  • 3
    Marinádu povaříme čtvrt hodiny a necháme vychladnout.
  • 4
    Do vychladlé marinády vložíme umytá uzená žebra a necháme je do druhého dne marinovat.
  • 5
    V hrnci na sádle osmažíme nadrobno pokrájenou cibuli. Když je světle růžová, přidáme naporcovaná marinovaná žebra a kukuřici pokrájenou na kolečka. Promícháme, přidáme ještě na kostky nakrájené brambory a znovu krátce osmažíme. Pak vše zalijeme přecezenou marinádou a přilijeme mléko.
  • 6
    Necháme vařit do doby, dokud nebude maso měkké - vaříme přibližně 1 hodinu.
  • 7
    Nakonec dochutíme solí a pepřem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.