Polévka s kukuřicí a uzenými žebry
95 min.
Ingredience
- 5kusůCibule
- 400gramůVepřová žebra
- 3kusyKukuřice cukrová
- 200gramůBrambory
- 1decilitrMléko plnotučné
- 2lžíceSádlo škvařené
- 2lžíceOcet kvasný lihový
- 5kusůBobkový list
- 1lžičkaKmín celý
- 1lžíceMajoránka
- 1lžíceSůl
- 2litryVoda pitná
- 2kusyČesnek
- 1lžičkaPepř černý celý
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
775 kcal
Bílkoviny
33 g
Tuky
36 g
Sacharidy
93 g
Vláknina
12 g
Cukr
29 g
Postup přípravy
- 1Den před vařením polévky si připravíme marinádu:
- 2Do 1 litru studené vody dáme očištěnou rozpůlenou cibuli, česnek, ocet, lžičku soli, celý pepř, bobkový list, lžíci majoránky a kmín.
- 3Marinádu povaříme čtvrt hodiny a necháme vychladnout.
- 4Do vychladlé marinády vložíme umytá uzená žebra a necháme je do druhého dne marinovat.
- 5V hrnci na sádle osmažíme nadrobno pokrájenou cibuli. Když je světle růžová, přidáme naporcovaná marinovaná žebra a kukuřici pokrájenou na kolečka. Promícháme, přidáme ještě na kostky nakrájené brambory a znovu krátce osmažíme. Pak vše zalijeme přecezenou marinádou a přilijeme mléko.
- 6Necháme vařit do doby, dokud nebude maso měkké - vaříme přibližně 1 hodinu.
- 7Nakonec dochutíme solí a pepřem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.