Polévka s liškami a bramborovými noky

75 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
368 kcal
Bílkoviny
18 g
Tuky
15 g
Sacharidy
40 g
Vláknina
14 g
Cukr
4 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Omyjeme a pokrájíme na nudličky kančí maso na guláš, které dáme do mísy, osolíme, posypeme čerstvě pomletým pepřem, zalijeme 2 dl červeného vína a necháme marinovat 1 hodinu.
  • 2
    Lišky očistíme, omyjeme, větší plodnice pokrájíme, malé necháme vcelku. Oloupanou cibuli pokrájíme nadrobno. Mladé zelené fazolové lusky očistíme, omyjeme a pokrájíme na menší kousky.
  • 3
    Omyté bylinky: česnek medvědí, pampeliškové listy, řeřichu, saturejku a petrželku kudrnku pokrájíme nadrobno a odložíme do misky (použijeme na ozdobení).
  • 4
    V hrnci rozpálíme máslo s olejem, na kterém orestujeme cibuli, přidáme maso, které posypeme zvěřinovým kořením, promícháme a chvíli za stálého míchání dusíme asi 5 minut, přidáme lišky a dusíme společně asi 5 - 7 minut.
  • 5
    Pak přilijeme 1 litr vody, přidáme bobkový list a když přijde polévka k varu, snížíme teplotu a vaříme 20-25 minut (až bude maso měkké).
  • 6
    Asi 10 minut před dovařením doložíme fazolové lusky a bramborové noky.
  • 7
    Hotovou polévku posypeme petrželkou a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.