Polévka s liškami a bramborovými noky
75 min.
Ingredience
- marináda
- 200gramůKančí maso
- 2decilitryVíno červené
- 0,5lžíceSůl
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
- 100gramůBramborové noky
- 200gramůLišky čerstvé
- 2kusyCibule
- 80gramůČesnek medvědí
- 80gramůPampeliškové listy
- 80gramůSaturejka
- 80gramůŘeřicha
- 2lžíceMáslo čerstvé
- 1lžíceOlej olivový
- 1kusBobkový list
- 1lžíceKoření Zvěřina
- 200gramůFazolové lusky zelené
- 1litrVoda pitná
- 80gramůPetržel kudrnka
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
368 kcal
Bílkoviny
18 g
Tuky
15 g
Sacharidy
40 g
Vláknina
14 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Omyjeme a pokrájíme na nudličky kančí maso na guláš, které dáme do mísy, osolíme, posypeme čerstvě pomletým pepřem, zalijeme 2 dl červeného vína a necháme marinovat 1 hodinu.
- 2Lišky očistíme, omyjeme, větší plodnice pokrájíme, malé necháme vcelku. Oloupanou cibuli pokrájíme nadrobno. Mladé zelené fazolové lusky očistíme, omyjeme a pokrájíme na menší kousky.
- 3Omyté bylinky: česnek medvědí, pampeliškové listy, řeřichu, saturejku a petrželku kudrnku pokrájíme nadrobno a odložíme do misky (použijeme na ozdobení).
- 4V hrnci rozpálíme máslo s olejem, na kterém orestujeme cibuli, přidáme maso, které posypeme zvěřinovým kořením, promícháme a chvíli za stálého míchání dusíme asi 5 minut, přidáme lišky a dusíme společně asi 5 - 7 minut.
- 5Pak přilijeme 1 litr vody, přidáme bobkový list a když přijde polévka k varu, snížíme teplotu a vaříme 20-25 minut (až bude maso měkké).
- 6Asi 10 minut před dovařením doložíme fazolové lusky a bramborové noky.
- 7Hotovou polévku posypeme petrželkou a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.