Polévka s masovými koulemi a bylinnou rýží
55 min.
Ingredience
- 200gramůCibule
- 450gramůMaso mleté - mix
- 2lžíceStrouhanka
- 1lžíceOlej olivový
- 1špetkaSůl
- 250gramůRýže loupaná
- 400gramůRajčata loupaná (konzervovaná)
- 1hrstBazalka
- 1kusVejce slepičí
- 1litrVývar drůbeží
- 1lžíceŠafrán
- 1špetkaPepř černý mletý
- 50gramůSýr Parmezán
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
960 kcal
Bílkoviny
27 g
Tuky
39 g
Sacharidy
65 g
Vláknina
4 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Nejprve promícháme v míse maso, vejce, strouhanku, ochutíme solí a pepřem. Navlhčenými dlaněmi vytvarujeme kuličky.
- 2V pánvi rozpálíme olej a kuličky osmažíme dohněda. Poté je vyjmeme, necháme okapat a vychladnout.
- 3Na pánvi ve výpeku orestujeme nadrobno nakrájenou cibuli. Přidáme rýži a vše smažíme ještě cca 1 minutu. Zalijeme vývarem, přidáme nasekaná rajčata, přivedeme k varu a asi 15min provaříme.
- 4Nakonec do polévky vložíme masové koule, nasekané bylinky a povaříme ještě 5min.
- 5Rozdělíme do misek nebo talířů, posypeme hoblinkami parmazánu a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.