Polévka s masovými koulemi a bylinnou rýží

55 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
960 kcal
Bílkoviny
27 g
Tuky
39 g
Sacharidy
65 g
Vláknina
4 g
Cukr
5 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Nejprve promícháme v míse maso, vejce, strouhanku, ochutíme solí a pepřem. Navlhčenými dlaněmi vytvarujeme kuličky.
  • 2
    V pánvi rozpálíme olej a kuličky osmažíme dohněda. Poté je vyjmeme, necháme okapat a vychladnout.
  • 3
    Na pánvi ve výpeku orestujeme nadrobno nakrájenou cibuli. Přidáme rýži a vše smažíme ještě cca 1 minutu. Zalijeme vývarem, přidáme nasekaná rajčata, přivedeme k varu a asi 15min provaříme.
  • 4
    Nakonec do polévky vložíme masové koule, nasekané bylinky a povaříme ještě 5min.
  • 5
    Rozdělíme do misek nebo talířů, posypeme hoblinkami parmazánu a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.