Polévka s mušličkami
45 min.
Ingredience
- 200gramůRajčata
- 60gramůPetržel - nať
- 2kusyPórek
- 100mililitrůVíno bílé
- 120mililitrůOlej olivový
- 5gramůSůl
- 5gramůPepř černý mletý
- 1stroužekČesnek
- 60gramůPažitka
- 1,5kilogramyMušle srdcovky
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
714 kcal
Bílkoviny
55 g
Tuky
33 g
Sacharidy
48 g
Vláknina
5 g
Cukr
9 g
Postup přípravy
- 1Omyjeme mušličky, vhodíme do mísy, zalijeme studenou osolenou vodou a necháme několik hodin pročišťovat. Omyjeme petrželku a pažitku a osušíme. Omyjeme rajčátka, osušíme a rozkrojíme na poloviny.
- 2Odkrojíme z pórků kořínky a horní zelenou tvrdou část, oloupeme vnější listy, pórky omyjeme a pokrájíme na kolečka. Povaříme asi 2 minuty ve vařící osolené vodě, scedíme a dáme stranou. Scedíme mušličky, vhodíme do pánve, přidáme oloupaný stroužek česneku, nasekané petrželky, bílé víno, olej a na středním plameni pod pokličkou za občasného zatřesení pánví necháme otevřít.
- 3Stáhneme pánev z ohně, vyloupeme měkkýše ze skořápek a házíme do mísy (několik mušliček necháme na ozdobu). Vyhodíme skořápky a mušličky, které se neotevřely, a scedíme jemným sítem.
- 4V misce smícháme tekutinu z vaření mušliček se solí a pepřem, přidáme ocet, zbývající nasekanou petrželku, nasekanou pažitku a olej. Všechny ingredience prošleháme. Získáme hladkou zálivku. Na servírovací míse rozložíme kolečka pórků, rajčátka, vyloupané mušličky a několik nevyloupaných a vše přelijeme připravenou zálivkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.