Polévka s rybími knedlíčky

60 min.
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
908 kcal
Bílkoviny
58 g
Tuky
46 g
Sacharidy
70 g
Vláknina
6 g
Cukr
21 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Vykucháme a omyjeme rybu, uřízneme hlavu, stáhneme kůži, pokrájíme na větší kusy a vykostíme. Hlavu, kosti a kůži dáme do hrnce. Přilijeme litr a půl mírně osolené vody, přidáme mrkev, cibuli a bobkový list. Vše povaříme 40 minut, ke konci vmícháme citronovou šťávu.
  • 2
    Rybí maso pokrájíme na kousky a dáme do mísy. Přidáme chlebovou střídu, kterou jsme namočili do vody a vymačkali. Osolíme, opepříme, přidáme nasekanou petrželku, nastrouhanou citronovou kůru, nasekaná piniová semínka, hrozinky, vyklepnuté vejce a jemně nasekanou cibuli.
  • 3
    Vše promícháme. Ze směsi tvoříme knedlíčky o velikosti vlašského ořechu, obalíme ve strouhance a osmažíme na rozpáleném oleji. Dozlatova osmažené knedlíčky vytahujeme z oleje a pokládáme na kuchyňský savý papír. Rozdělíme do čtyř talířů, přelijeme horkým a scezeným rybím vývarem a hotový pokrm podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.