Polévka s rybími knedlíčky
60 min.
Ingredience
- 1kilogramTreska aljašská
- 50mililitrůCitronová šťáva
- 60gramůPetržel - nať
- 2kusyBobkový list
- 120gramůHrozinky
- 50gramůStrouhanka
- 100mililitrůOlej olivový
- 5gramůSůl
- 5gramůPepř černý mletý
- 1kusCibule
- 1kusCitrony
- 1kusVejce slepičí
- 200gramůChléb konzumní
- 1kusMrkev kořen
- 100gramůOříšky piniové
- 1,5litryVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
908 kcal
Bílkoviny
58 g
Tuky
46 g
Sacharidy
70 g
Vláknina
6 g
Cukr
21 g
Postup přípravy
- 1Vykucháme a omyjeme rybu, uřízneme hlavu, stáhneme kůži, pokrájíme na větší kusy a vykostíme. Hlavu, kosti a kůži dáme do hrnce. Přilijeme litr a půl mírně osolené vody, přidáme mrkev, cibuli a bobkový list. Vše povaříme 40 minut, ke konci vmícháme citronovou šťávu.
- 2Rybí maso pokrájíme na kousky a dáme do mísy. Přidáme chlebovou střídu, kterou jsme namočili do vody a vymačkali. Osolíme, opepříme, přidáme nasekanou petrželku, nastrouhanou citronovou kůru, nasekaná piniová semínka, hrozinky, vyklepnuté vejce a jemně nasekanou cibuli.
- 3Vše promícháme. Ze směsi tvoříme knedlíčky o velikosti vlašského ořechu, obalíme ve strouhance a osmažíme na rozpáleném oleji. Dozlatova osmažené knedlíčky vytahujeme z oleje a pokládáme na kuchyňský savý papír. Rozdělíme do čtyř talířů, přelijeme horkým a scezeným rybím vývarem a hotový pokrm podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.