Polévka s úhořem a kapary
100 min.
Ingredience
- Rybí vývar s fenyklem [29924]
- 1kusBobkový list
- 0,5lžíceBazalka
- 150gramůCeler bulvový
- 2kusyCibule
- 200gramůFenykl sladký - hlíza
- 1lžíceOlej slunečnicový
- 1lžičkaPaprika mletá sladká
- 1lžičkaPepř černý celý
- 4kusyNové koření celé
- 3lžíceMáslo čerstvé
- 150gramůMrkev kořen
- 0,5lžíceOregano čerstvé
- 0,5lžičkaPaprika mletá pálivá
- 150gramůPetržel kořen
- 1litrVoda pitná
- 1lžícePetržel kudrnka
- 0,5lžíceSůl
- 0,5decilitrVíno bílé
- 500gramůRybí hlavy
- 2kusyCibule
- 200gramůPaprika červená
- 3lžíceMáslo čerstvé
- 1lžíceOlej olivový
- 0,5lžičkaSůl
- 1lžičkaPepř černý mletý
- 250gramůKapusta růžičková
- 600gramůÚhoř říční
- 100gramůKapary
- 2kusyČesnek
- 300gramůSmetana zakysaná 14%
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
828 kcal
Bílkoviny
47 g
Tuky
55 g
Sacharidy
39 g
Vláknina
11 g
Cukr
8 g
Postup přípravy
- 1Zeleninu: růžičkovou kapustu, cibuli, česnek a papriky očistíme a omyjeme.
- 2Vykuchaného, stáhnutého a omytého úhoře nakrájíme na medailonky.
- 3V hrnci rozpustíme máslo s olejem, drobně pokrájenou cibuli s česnekem podusíme, přidáme medailonky úhoře, které osolíme, opepříme, promícháme s podušenou cibulí a dusíme 1-2 minuty. Pak přilijeme 1 litr rybího vývaru a přivedeme polévku k varu, zmírníme teplotu, přidáme na nudličky pokrájenou papriku a vaříme 2-4 minuty.
- 4Nakonec v misce smícháme zakysanou smetanu s kapary, přimícháme ji opatrně do polévky, necháme přejít varem a podáváme.
- 5Rybí vývar s fenyklem [29924]:
- 6Kořenovou zeleninu: mrkev celer, petržel a fenykl očistíme, omyjeme a pokrájíme na kousky. Oloupanou cibuli pokrájíme.
- 7Dobře omyjeme rybí hlavy a odřezky z různých druhů ryb (pokud máme).
- 8V hrnci rozehřejeme máslo s olejem a rybí odřezky se zeleninou podusíme, přidáme sladkou a pálivou papriku, promícháme, pak přilijeme 0.5 dl bílého vína a 1 litr vody, přidáme jalovec, bobkový list, sůl, celý pepř, nové koření, omyté lístky oregana s bazalkou a vaříme při mírné teplotě 40 minut. Polévka musí jen probublávat, aby nebyla kalná.
- 9Uvařený vývar scedíme a podáváme s omytou, drobně pokrájenou petrželkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.