Polévka z brambor a mušlí
45 min.
Ingredience
- 750gramůMušle slávky
- 2lžíceOlej olivový
- 100gramůMáslo čerstvé
- 100gramůSlanina vepřová
- 1kusCibule
- 60gramůMouka pšeničná hladká
- 450gramůBrambory
- 100gramůTěstoviny Conchiglie
- 3decilitrySmetana 16% (pochoutková)
- 1lžíceCitronová šťáva
- 2kusyVaječný žloutek slepičí
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 2lžícePetržel - nať
- 2stroužkyČesnek
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
866 kcal
Bílkoviny
37 g
Tuky
56 g
Sacharidy
53 g
Vláknina
4 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Pod studenou vodou zbavíme mušle řas a vydrhneme je. Vyhodíme každou mušli, která se hned nezavře, když na ni ostře poklepeme.
- 2Ve velkém hrnci uvedeme do varu vodu, přidáme olej, mušle a špetku pepře. Vaříme mušle tak dlouho, dokud se neotevřou a vyhodíme každou mušli, která zůstane zavřená. Poté necháme mušle okapat a vodu, v níž se vařily, uschováme. Vyndáme mušle ze skořápek.
- 3V pánvi rozpustíme máslo, přidáme nakrájenou slaninu, česnek a cibuli, smažíme 4 minuty. Přidáme opatrně mouku. Přilijeme 1,2 l uschované tekutiny.
- 4Přidáme nakrájené brambory a vaříme 5 minut. Přidáme těstoviny a dalších 10 minut povaříme. Poté přidáme citronovou šťávu, smetanu, špetku soli a nakonec mušle.
- 5Smícháme žloutky se 2 lžícemi zbylé tekutiny, ve které se vařily mušle, přidáme vše do pánve a vaříme 4 minuty.
- 6Poté můžeme polévku okamžitě podávat ozdobenou čerstvou petrželkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.