Polévka z čerstvé zeleniny po italsku
65 min.
Ingredience
- Na pokapání
- Polévka
- 1kusMrkev kořen
- 1kusPetržel kořen
- 100gramůCeler řapíkatý
- 100gramůZelí hlávkové bílé
- 1kusCibule
- 2stroužkyČesnek
- 200gramůCuketa
- 100gramůBrambory
- 3lžíceBazalka
- 1kostkaZeleninový bujón
- 1lžičkaSůl
- 2špetkyPepř černý mletý
- Vařené kroupy
- 80gramůJečné kroupy
- 500mililitrůVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
169 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
3 g
Sacharidy
31 g
Vláknina
7 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Několik hodin předem promyjeme kroupy a necháme je namočené ve vodě. Připravíme všechnu očištěnou a omytou zeleninu: mrkev, petržel, řapíkatý celer, čerstvé zelí, cibuli, česnek, cuketu a brambory. Cibuli s česnekem pokrájíme nadrobno, všechnu kořenovou zeleninu a brambory nakrájíme na kostičky, zelí na nudličky. Pod tekoucí vodou si v sítu promyjeme lístky bazalky a necháme je odkapat.
- 2Do hrnce s vodou dáme namočené kroupy, vodu přivedeme k varu, snížíme teplotu a pomalu je vaříme asi 25 minut doměkka. Pak je scedíme a odložíme stranou. Mezitím, než se nám kroupy uvaří, přivedeme v druhém hrnci vodu k varu, vložíme do ní kostku zeleninového bujónu, všechnu pokrájenou zeleninu, kromě cukety a česneku. Tu přidáme po 15 minutách vaření, polévku osolíme, opepříme a vaříme dalších 5 minut.
- 3Do mixéru dáme 100ml zeleninového vývaru, česnek, lístky z bazalky a směs rozmxujeme na kaši. Tu přimícháme do polévky, přidáme kroupy, povaříme 2-3 minuty a polévku dochutíme solí. Na talířích polévku pokapeme panenským olivovým olejem a hned horkou polévku podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.