Polévka z dýně
35 min.
Ingredience
- 1lžíceOlej stolní
- 1kilogramDýně
- 1lžičkaSůl
- 1lžičkaPepř černý mletý
- 1lžíceSkořice mletá
- 1lžíceRozmarýn sušený
- 185gramůRýže dušená
- 2kusyCibule
- 2lžícePetržel - nať
- 1litrVývar zeleninový
- 2decilitryMléko polotučné
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
327 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
9 g
Sacharidy
54 g
Vláknina
5 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1V hrnci rozehřejeme olej a nasypeme na kostičky nakrájenou cibuli. Osmažíme dozlatova a přidáme na plátky nakrájenou dýni. Promícháme a zalijeme zeleninovým vývarem. Osolíme, opepříme a přidáme skořici a rozmarýn. Uvaříme doměkka a rozmixujeme.
- 2Znovu zahřejeme a přidáme mléko a rýži. Přivedeme k varu, odstavíme a posypeme zelenou petrželkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.