Polévka z ječmene, fazolí a zeleniny
60 min.
Ingredience
- 220gramůFazole cannellini
- 380gramůJečmen - obilky
- 1kusCibule
- 1kusMrkev kořen
- 1kusCeler řapíkatý
- 2stroužkyČesnek
- 1lžíceŠalvěj čerstvá
- 1lžíceProtlak rajčatový sterilovaný
- 1hrstPetržel - nať
- 50mililitrůOlej olivový extra panenský
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1litrVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
521 kcal
Bílkoviny
14 g
Tuky
15 g
Sacharidy
86 g
Vláknina
12 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Předem namočené fazole uvaříme na skus a odstavíme z plotny. Vodu z fazolí nesléváme, vývar ještě použijeme.
- 2V hrnci rozehřejeme olivový olej, přidáme nakrájenou cibuli, nakrájený řapíkatý celer, na kostičky nakrájenou mrkev a rozmáčknuté stroužky česneku. Vhodíme několik lístků šalvěje a vše lehce osmahneme.
- 3Potom přidáme ve studené vodě propláchnutý ječmen a zlehka jej opražíme, aby se zrnka zatáhla. Přilijeme trochu vývaru z fazolí, vmícháme rajčatový protlak a ještě přilijeme trochu vývaru. Stroužky česneku vyjmeme.
- 4Třetinu fazolí dáme stranou, zbylé rozmixujeme a přidáme do polévky. Za stálého míchání vaříme polévku do krémové konzistence, potom vsypeme celé fazole a přilijeme zbylý vývar. Polévku ještě necháme probublávat do zhoustnutí.
- 5Nakonec přisypeme nasekanou petrželku a podle chuti sůl a pepř.
- 6Každou porci ozdobíme lístkem šalvěje a zakápneme olivovým olejem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.