Polévka z ječmene, fazolí a zeleniny

60 min.
Itálie

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
521 kcal
Bílkoviny
14 g
Tuky
15 g
Sacharidy
86 g
Vláknina
12 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Předem namočené fazole uvaříme na skus a odstavíme z plotny. Vodu z fazolí nesléváme, vývar ještě použijeme.
  • 2
    V hrnci rozehřejeme olivový olej, přidáme nakrájenou cibuli, nakrájený řapíkatý celer, na kostičky nakrájenou mrkev a rozmáčknuté stroužky česneku. Vhodíme několik lístků šalvěje a vše lehce osmahneme.
  • 3
    Potom přidáme ve studené vodě propláchnutý ječmen a zlehka jej opražíme, aby se zrnka zatáhla. Přilijeme trochu vývaru z fazolí, vmícháme rajčatový protlak a ještě přilijeme trochu vývaru. Stroužky česneku vyjmeme.
  • 4
    Třetinu fazolí dáme stranou, zbylé rozmixujeme a přidáme do polévky. Za stálého míchání vaříme polévku do krémové konzistence, potom vsypeme celé fazole a přilijeme zbylý vývar. Polévku ještě necháme probublávat do zhoustnutí.
  • 5
    Nakonec přisypeme nasekanou petrželku a podle chuti sůl a pepř.
  • 6
    Každou porci ozdobíme lístkem šalvěje a zakápneme olivovým olejem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.