Polévka z králíka
200 min.
Ingredience
- 3litryVoda pitná
- 1kusCibule
- 1stroužekČesnek
- 1kusMrkev kořen
- 1kusPetržel kořen
- 20gramůŠalvěj čerstvá
- 30gramůPetržel - nať
- 4gramyBobkový list
- 1lžičkaPepř černý celý
- 1lžičkaSůl
- 800gramůKráličí maso
- 0,5kusCeler řapíkatý
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
- 0,5lžičkaPaprika mletá sladká
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
230 kcal
Bílkoviny
29 g
Tuky
8 g
Sacharidy
10 g
Vláknina
4 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Králičí hlavu, kosti a břišní část dobře očistíme a omyjeme. Všechno maso naskládáme na suchý plech a v nahřáté troubě při dvěstěstupňové teplotě zapečeme přibližně 15-20 minut. Zapečené maso přeložíme z plechu do většího hrnce. Přidáme ostrouhanou mrkev, petržel, celer, oloupanou cibuli a česnekem. Vhodíme bobkový list, celý pepř, šalvěj, posypeme mletou paprikou a nakonec vše zalijeme vodou a přivedeme k varu.
- 2Když je polévka vřící a hodně bublá, stáhneme plamínek a na slabém plamínku králíka vaříme 120-180 minut. Po celou dobu vaření sítkem sbíráme bílou pěnu.
- 3Hotovou polévku scedíme, maso a zeleninu nakrájíme na malé kousky, které vrátíme do polévky. Přisypeme nakrájenou petrželovou nať, podle chutě osolíme, opepříme. Hrnec přiklopíme a polévku ještě přivedeme k varu. Stáhneme ji z ohně, necháme 10 minut pod poklicí a potom ji porcujeme do polévkových misek nebo hlubokých talířů.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
so 3. 10. 2015
Polévka z králíka
Výborná, od teď naše oblíbená. Na vařeném bílém masíčku z králíka si pochutnaly moje děti. Rvou se o líčka z hlavy. Prý je tam nejlepší masíčko :D