Polévka z kuřecích křídel, krků a skeletů s knedlíčky

80 min.
Česká republika

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
530 kcal
Bílkoviny
52 g
Tuky
25 g
Sacharidy
21 g
Vláknina
4 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Cibuli rozpůlíme, česnek a zeleninu oloupeme, petrželovou nať drobně nasekáme.
  • 2
    Dobře opraná kuřecí křídla, krky a skelety vložíme do většího hrnce s vodou, přisypeme lžičku soli, koření, libeček, houby a vaříme na mírném plameni.
  • 3
    Mezitím připravíme houskové knedlíčky. V misce smícháme strouhanku se změklým máslem, zbylou solí, vejcem, mlékem, muškátovým květem a pepřem. Z dobře umíchaného těsta tvarujeme malé knedlíčky, které vaříme zhruba čtyři minuty ve vroucí vodě.
  • 4
    Po čtyřiceti minutách přidáme zeleninu, dovaříme.
  • 5
    Poté polévku přecedíme, do vývaru přidáme na kostičky nakrájenou zeleninu, obrané maso a zvlášť uvařené houskové knedlíčky. Na talířích polévku zdobíme petrželovou natí.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.