Polévka z říčních ryb
60 min.
Ingredience
- 60gramůCibule
- 4krajíceChléb toastový
- 5gramůŠafrán
- 300gramůŠtika obecná
- 300gramůÚhoř říční
- 300gramůOkoun říční
- 300gramůPstruh
- 80gramůPórek
- 30gramůPetržel - nať
- 10gramůRozmarýn čerstvý
- 1kusBobkový list
- 100mililitrůVíno bílé
- 40mililitrůOlej olivový
- 5gramůPepř černý mletý
- 5gramůSůl
- 10gramůProtlak rajčatový
- 1litrVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
648 kcal
Bílkoviny
53 g
Tuky
30 g
Sacharidy
37 g
Vláknina
4 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1V hrnci uvedeme do varu 1 1 vody. Vykucháme ryby, promyjeme je a vykrájíme z nich plátky. Hlavy, kosti a odřezky masa uschováme. Oloupeme cibuli a česnek, omyjeme celer a petrželku.
- 2Nasekáme jemně půlku cibule společně s jedním žebrem celeru, stroužkem česneku a polovinou petrželky. Vše smažíme několik minut v pánvi na 3 lžících oleje, přidáme rybí kosti s hlavami, zastříkneme je trochou vína, necháme ho vyvařit a přilijeme vařící vodu, ve které jsme rozmíchali rajčatový protlak. Vše osolíme, opepříme a vaříme pod pokličkou na mírném plameni 20 minut.
- 3Nasekáme polovinu cibule, zbývající žebro celeru a bílou část pórku. Svážeme svazeček z rozmarýnu, bobkového listu a zbývající petrželky. Nalijeme do pánve zbývající olej, osmažíme na něm svazeček bylinek, plátky ryb a kusy úhoře, přilijeme zbývající víno, necháme ho na prudkém plameni vyvařit, osolíme, rybí plátky vyjmeme a dáme stranou. Obsah pánve přidáme do hrnce s vývarem.
- 4Procedíme již hotový vývar do jiného hrnce, ochutnáme a je-li třeba, přidáme sůl a pepř, pak přidáme šafrán a vaříme kusy úhoře 15-20 minut a plátky ryb, které jste si dali stranou, 5 minut. Krajíce chleba pečeme 5 minut v troubě předehřáté na 200 °C, jednou je otočíme, rozdělíme je do talířů, přelijeme rybí polévkou a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.