Polévka z tomatového pesta se sladkými bramborami a rozmarýnem

60 min.
Itálie

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
335 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
11 g
Sacharidy
17 g
Vláknina
3 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Česnek oloupeme, prolisujeme, cibuli, mrkev, sladké brambory a bramboru oloupeme, nadrobno pokrájíme, rozmarýn posekáme na jemno.
  • 2
    V hrnci rozpálíme olej, snížíme příkon tepla, vložíme česnek, cibuli, část rozmarýnu a restujeme do měkka 3 - 5 minut. K orestované směsi přidáme tomatové pesto, zahříváme 1 minutu, potom přidáme mrkev, sladké brambory a bramboru, restujeme dalších 5 minut. Do nádoby vlijeme drůbeží vývar, osolíme, opepříme, uvedeme do varu a za středního příkonu tepla vaříme zakryté 30 - 40 minut, až zelenina změkne.
  • 3
    Hotovou polévku rozmixujeme, je-li příliš hustá, naředíme ji vývarem a přihřejeme. Před podáváním posypeme zbylou částí rozmarýnu.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.