Polévka z tresčího filé se zeleninou
65 min.
Ingredience
- 1500mililitrůVoda pitná
- 500gramůFilé z aljašské tresky
- 2kusyBrambory
- 1kusPórek
- 2kusyMrkev kořen
- 1kusCibule
- 1stroužekČesnek
- 4lžíceProtlak rajčatový
- 3lžíceOlej olivový
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1kusŽemle tuková
- 1lžíceMáslo čerstvé
- 1lžícePetržel - nať
- 0,5lžičkaZázvor mletý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
359 kcal
Bílkoviny
27 g
Tuky
10 g
Sacharidy
39 g
Vláknina
5 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Omyté a osušené filé nakrájíme na kostky. V hrnci na rozehřátém oleji necháme zesklovatět oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli a očištěný, na kolečka nakrájený pórek. Přidáme rajčatový protlak, očištěnou, na kolečka nakrájenou mrkev a oloupané, na kostičky nakrájené brambory. Promícháme, přilijeme vodu, osolíme, okořeníme a zvolna vaříme asi 15 minut. Potom přidáme nakrájené filé a vaříme dalších 15 minut. Žemli nakrájíme na kostičky a osmažíme na kousku másla. V misce kostičky smícháme s rozetřeným česnekem. Polévku rozdělíme do talířů a posypeme osmaženou žemlí a nasekanou petrželkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.